Pobačaj nije izbor: Mađarska ministrica održala lekciju svim političarima
Foto: novakkatalin.hu

Svojom obiteljskom i demografskom politikom Mađarska je postala uzor mnogim zemljama.

“Pokret za pobačaj pokušava uvjeriti svijet da predstavlja slobodu, ali u stvarnosti predstavlja ubojstvo”, rekla je mađarska ministrica obitelji Katalin Novák.

“Pokret za pobačaj tvrdi da se radi o izboru, ali to nije izbor. Pobačaj se ne odnosi na slobodu. Ne radi se o slobodi žena”, kaže Novak te pojašnjava: “Ako već imate dijete u sebi, onda ono što tada radite nije izbor. To nije trenutak za izbor. Izbor se događa prije.”

VIDI OVO: Vjera u Isusa Krista preporodila Mađarsku?

„Moramo pokazati vrijednost života, bogatstvo očekivanja i rođenja djeteta. U mađarskom ustavu piše da život započinje začećem i da će život fetusa biti zaštićen.”, rekla je.

Iako je pobačaj u Mađarskoj zakonit pod određenim uvjetima, “broj pobačaja u Mađarskoj smanjio se za 30 posto tijekom posljednjih godina i najniži je ikad“, rekla je Novák. “Najvažniji alat koji nam stoji na raspolaganju je obrazovanje.”

U Mađarskoj su “obiteljske beneficije već dostupne dok majka očekuje svoje dijete”, objasnila je. „Tako tijekom trudnoće, nakon trećeg mjeseca, postaju podobni za sve vrste obiteljskih davanja. To je financijska mjera koja odražava vrijednost nerođenog djeteta.”

VIDI OVO: Mađarska daje 33 tisuće dolara obiteljima s troje djece

Svojom uspješnom obiteljskom politikom i pristupom demografskim izazovima, Mađarska je postala uzor mnogim zemljama primijetila je Novák.

“Samo smo željeli pružiti bolji život Mađarima, ali zbog dobrih rezultata postali smo uzor. Broj brakova se povećao za gotovo 50 posto u posljednjih osam godina, a naš natalitet veći je za 21 posto. Svi pokazatelji pokazuju znakove pozitivnog trenda “, kazala je.

Izvor: Narod.hr/Breitbart News