Pobačena je i mislili su da je mrtva: Sada je prijateljica s majkom koja ju je pokušala ubiti

pobačena mislili da je mrtva
Foto: Facebook

Život Melisse Ohden je takav da bi se od njega mogao snimiti film. 1977. njezina ju je majka pokušala pobaciti, ali ona je preživjela kako bi svijetu mogla ispričati svoju priču.

„Ne vjerujem u to da je Bog želio da u moj život bude ”upisan” i pobačaj, s obzirom na to da je Bog Stvoritelj života. No, nakon što sam upoznala jednu osobu, točnije jednu ženu, Bog je oko svega toga ”napisao” moju životnu priču koja je osobnija, koja navodi na pokajanje i koja je toliko ispunjena milošću da takvo što niti jedan čovjek ne bi mogao napisati ili osmisliti“, Ohden je napisala na svojoj internetskoj stranici.

Nedavno je na internetu osvanuo i video sa detaljima o Melissinom čudesnom svjedočanstvu.

„Trebala sam biti rođena mrtva“, rekla je za intervju za BBC-jevu Victoriju Derbyshire. „Umjesto toga, rođena sam tako što sam nanovo rođena“.

Melissa koja sada ima 41. godinu, želi opisati kako ju je spasila medicinska sestra koja je čula njezin plač i koja je vidjela bebu koja je bila bačena među medicinski otpad kod bolnice u Iowi.

> Liječnici su htjeli usmrtiti bebu koja je preživjela pobačaj, a onda se dogodila Božja intervencija

„Moja tada 19-godišnja majka koja je tada bila studentica, je imala pobačaj koji je sastojao od toga da se dijete posebnom kemikalijom truje dok ono ne umre. Medicinska sestra je požurila i stavila me na neonatalnu intenzivnu njegu zbog koje mi je i spasila život“. Melissa je rekla da je imala 14 godina kada su joj njezini posvojitelji rekli istinu. „Moja majka je živjela trideset godina vjerujući da sam toga dana umrla u bolnici“. Nitko joj nije rekao da sam preživjela. To joj je bilo zatajeno. Data sam na posvajanje bez da je ona znala išta o tome. Nikada nije znala je li to dijete koje je toga dana pobacila bilo djevojčica ili dječak“.

Melissa je svoju potragu za biološkom majkom napisala u kronikama koje bile naslovljene „Ti si me nosila: sjećanje jedne kćeri“. Rekla je kako njezina majka nije željela pobaciti, ali da ju je njezina majka, koja je radila u toj bolnici, prisilila na to da prekine trudnoću.

Svojim kolegama je naredila da to pobačeno dijete ostave u sobi neka umre.

Godinu dana kasnije, Melissa je upoznala svoju biološku majku. Njih obje žive u Kansas Cityju i često se posjećuju. Melissa objašnjava kako je njezina majka živjela sa groznim osjećajima žaljenja i boli u srcu. Prije pet godina su počele komunicirati preko elektroničke pošte i izmijenile su neke informacije. Uz to, povezale su se i izgradile međusobno povjerenje prije nego što su se prvi puta i srele, što se dogodilo prije dvije godine.

> Može li Bog oprostiti pobačaj?

„Nikada neću zaboraviti tu bol koju sam vidjela na njoj kada smo se srele. Njezina bol me dugo proganjala, no sada isto tako mogu iskusiti i njezinu radost“, kaže Melissa.

2012. godine Melissa je osnovala ASN ili ”The Abortion Survivors Network”- mrežu osoba koje su preživjele pobačaj. Ova mreža teži obrazovanju javnosti o neuspjelim pobačajima i o preživjelima dok u isto vrijeme nudi emocionalnu, mentalnu i duhovnu podršku za sve one koji su preživjeli pobačaje.