Naslovnica Novosti Svijet Ona je pobijedila koronavirus i ima važnu poruku: Ne paničarite!

Ona je pobijedila koronavirus i ima važnu poruku: Ne paničarite!

Žena iz Seattlea koja tvrdi da se oporavila od infekcije novog koronavirusa ima jedan savjet za sve ostale – ne paničarite!

Elizabeth Schneider (37) vjeruje da je virus “zaradila” na kućnoj zabavi, jer se nekoliko dana kasnije razboljelo više njenih prijatelja koji su bili prisutni, i to u isto vrijeme kad i ona. Tri dana nakon zabave 22. veljače Elisabeth je bila na poslu kad joj se stanje pogoršalo.

Osjećala je umor, imala je glavobolju i blagu groznicu

“Osjećala sam umor, bol u čitavom tijelu, glavobolju i blagu groznicu, pa sam odlučila otići kući” ispričala je ona za CNN. Malo je odspavala, a kad se probudila imala je temperaturu 38,3, a kada je ponovo legla u krevet već je skočila na 39,4.

VIDI OVO: Gripa ili prehlada – kako uočiti razliku?

“Mislila sam da imam tešku gripu” kaže Elisabeth.

Nije joj ni palo na pamet da bi to mogao bitie novi koronavirus jer se simptomi nisu uklapali. Nije kašljala i nije imala problema s disanjem. A onda je saznala da se desetak njenih prijatelja koji su bili na istoj zabavi razboljelo “istog dana, otprilike u isto vrijeme navečer, s vrlo sličnim simptomima”. Ipak, ona i njeni prijatelji nisu testirani na koronavirus. Liječnici su mislili da je u pitanju gripa, ali su onda došli negativni rezultati.

Od koronavirusa se oporavila u kući odmaranjem i uzimanjem lijekova

Elisabeth kaže da se od bolesti oporavila u kućnom boravku, odmaranjem i uzimanjem lijekova koji se mogu dobiti bez recepta.

VIDI OVO: Poznati infektolog: Evo čega se najviše bojim u vezi koronavirusa

“Mislim da je ono najvažnije što želim poručiti svima – molim vas, ne paničarite. Ako ste zdravi, mladi, brinete se za sebe kad ste bolesni, oporavit ćete se, vjerujte mi. Ja sam živi dokaz toga” rekla je ona.

CNN ukazuje da Elisabeth ipak ima na svojoj strani mladost i generalno dobro zdravstveno stanje. Novi virus za starije ili ljude s već postojećim medicinskim problemom, poput srčanog oboljenja ili dijabetesa, može biti fatalan.

NAJNOVIJI ČLANCI