Pobijedio sam leukemiju kada sam imao 14 godina
Foto: Pixabay

Sa samo 14 godina je obolio od leukemije koju je pobijedio. Sada želi poručiti svima da se maligna oboljenja mogu izliječiti.

Zovem se Branislav Mandić, Bane, i liječio sam se prije 10 godina od leukemije kada sam imao 14. Sada sam volonter u NURDOR-u, jer dok sam se liječio, nisam poznavao nikoga tko se izliječio. To je bilo jako strašno.

Ovako je Bane iz Novog Sada iskreno pričao učenicima OŠ “Kizur Ištvan” u Subotici o svojoj bolesti i osobnom paklu koji je proživio.

Bane je osnovnoškolcima, zajedno s predstavnicima NURDOR-a, i majkom izliječene djevojčice iz Novog Sada, ispričao svoje suočavanje s leukemijom i zašto je važno biti dobar prijatelj bolesnom prijatelju.

– Izlječenje je moguće i djeca trebaju znati da na kraju tunela postoji svjetlo. Liječio sam se dvije godine i sve je prošlo kako treba uz mnogo uspona i padova, ali najveći problem je bila izolacija – rekao je Bane, student veterine, kome je trebalo pet godina da počne da govori o svojoj borbi, jer je to za mnoge i dalje tabu tema.

Kada se razbolio, rekao je djeci ovaj mladić, sreo je u bolnici djevojčicu koja nije imala kosu.

– Nije imala kosu i bila je jako blijeda. Upoznali smo se, ona je divna djevojka i sada smo prijatelji, oboje smo se izliječili i smijemo se situacijama kroz koje smo prošli. Važno je da znate da se maligna oboljenja mogu izliječiti – rekao je Bane, prenosi Kurir.