Počela je svirati klavir s pet godina – sada ima 10 godina, a njezine izvedbe oduševljavaju svijet

Snimka zaslona: YouTube

Bit ćete oduševljeni kada vidite ovu 10-godišnjakinju kako predivno svira klavir. Alexandra Dovgan je počela učiti svirati klavir kada je imala samo pet godina.

Bilo je jasno da ima nevjerojatan talent kako je napredovala u učenju. Nedugo nakon početka sviranja ona je dobila široko priznanje za svoj dar te je pobijedila na raznim natjecanjima.

Ova snimka je iz Glavnog natjecanja u sviranju klavira iz 2018. godina. Alexandra bez ikakvih problema svira „Concerto za Piano no.1“ Felixa Mendelssohna-Bartholdyja.

Samo pogledajte kako strastveno prstima prelazi preko tipaka. Njezine ruke se tako brzo pomiču da ih je teško pratiti. Nekako, ova djevojka čini sviranje jako lakim.

Znam da je potrebno mnogo vremena i vježbe kako bi se usavršile ovakve skladbe, ali Alexandra ne pokazuje da joj je teško.

Zapravo, pobijedila je na tom natjecanju. Uvijek me zadivljuje kada djeca stanu na pozornicu te svojim talentom zasjene osobe puno starije od sebe. Kada vidimo djecu, ne očekujemo da će biti na istoj razini kao i odrasli izvođači.

Ponekad se pojavi dijete s jako posebnim talentom i sve obori s nogu. U ovom slučaju, Alexandra nije samo dobra pijanistica; ona je jedna od najboljih bez obzira na njezinu dob. Svi znamo koliko vremena i vježbe treba da se postane profesionalac, a kada vidimo tako mladu osobu koja je na ovoj zemlji samo nekoliko godina, a ima takav talent, to je zaista nešto posebno.

Nadajmo se da će Alexandra nastaviti i dalje biti tako strastvena i s istom ljubavlju svirati kako bi cijeli svijet vidio njezin dar.

Reci što misliš