Jer nam se svima valja pojaviti pred sudištem Kristovim

Dan za danom određujemo nagrade koje ćemo primiti i mjeru u kojoj ćemo uživati u našem vječnom domu.

“Jer nam se svima valja pojaviti pred sudištem Kristovim da svaki dobije što je kroz tijelo činio, prema onome što je učinio – bilo dobro ili zlo.” (2. Korinćanima 5,10)

Kako je istina, što smo vidjeli na prethodnoj stranici, da nema stupnjevanja po pitanju prikladnosti za nebo, tako je istina da će u nebu biti različitih stupnjeva nagrađivanja. Kristovo sudište bit će mjesto preispitivanja i nagrađivanja na kojem će neki biti nagrađeni više od drugih.

Sposobnost za uživanje u nebeskoj slavi neće biti za sve jednaka. Svi će biti sretni, ali neki će imati veću sposobnost doživljavanja te sreće od ostalih. Svačija će čaša biti puna, ali neki će imati veće čaše od ostalih.

Zaboravimo ideju da ćemo svi biti potpuno jednaki kad dosegnemo stanje slave. Biblija nigdje ne naučava takvu tupu i bezličnu jednolikost. Naprotiv, naučava da će oni koji su živjeli životom vjernosti i odanosti primiti vijence, a da dok jedni budu primali nagrade, drugi će trpjeti gubitak.

Imamo dva mladića iste dobi koji su se obratili u isto vrijeme. Jedan kreće u život i živi sljedećih četrdeset godina dajući vrhunski prioritet kraljevstvu Božjem i njegovoj pravednosti. Onaj drugi najbolje od svog života daje za stjecanje bogatstva.

Prvi s oduševljenjem govori o stvarima koje se tiču Gospodina, onaj drugi o tržišnim aktivnostima. Prvi ima veću sposobnost da sada uživa u Gospodinu i tu će veću sposobnost ponijeti sa sobom u nebo. Onaj drugi, iako je jednako prikladan za nebo po Kristovoj osobi i djelu, duhovno je stisnut i ponijet će u nebo tu smanjenu sposobnost.

Dan za danom određujemo nagrade koje ćemo primiti i mjeru u kojoj ćemo uživati u našem vječnom domu. To činimo kroz poznavanje Biblije i poslušnost njenim riječima, kroz molitveni život, zajedništvo s Božjim narodom, našom službom za Gospodina i vjernim upravljanjem svime što nam je Bog dao.

Kada shvatimo da svakog dana gradimo za vječnost, to bi trebalo duboko utjecati na ono što odabiremo i prioritete koje postavljamo.

Autor: William MacDonald; Izvor: Biblija365.com