Naslovnica Zanimljivosti Policajac jednim potezom spasio bebu koja se počela daviti

Policajac jednim potezom spasio bebu koja se počela daviti

Policajac Donald Venable iz Sunlanda u američkoj saveznoj državi New Mexico postao je tema razgovora na društvenim mrežama širom svijeta nakon što je njegova policijska postaja na svom Facebook profilu objavila fotografiju njegova herojstva.

Venable je u četvrtak dojurio u pomoć djetetu koje je imalo teških problema s disanjem te se počelo daviti.

Odmah je uzeo mališana te je izveo zahvat koji mu je spasio život.

“Policajac Venable je učinio ono za što smo ga obučili i spasio je dijete”, rekao je njegov nadređeni Jaime Reyes i dodao da se Venables igrom slučaja našao na pravom mjestu u pravom trenutku jer je, samo nekoliko ulica dalje, prije toga krenuo na sasvim drugu intervenciju.

S djetetom u rukama, u trenutku dok ga spašava, uslikao ga je kolega.

“Bilo ko od moje braće i sestara u plavoj odori bi učinio isto. Koliko god da to otrcano zvučalo, mi doista jesmo ovdje kako bismo štitili i služili ljudima”, izjavio je sam Venable.

Ispod fotografije koju je objavila njegova policijska stanica pojavio se čitav niz pozitivnih komentara, a među istaknutijima je i onaj Venableove majke Karen.

“Ne mogu vam reći koliko se ponosim svojim sinom. On sam ima malo dijete i sigurna sam da je u tom trenutku mislio na njega. (…) Sjajan posao, volim te svim srcem”, napisala je između ostalog Karen Venable.

SourceFokus.ba

NAJNOVIJI ČLANCI