Policajci mole i kleče pored prosvjednika u američkim gradovima
Foto: Dr. Te Bassett/Christianpost.com

Mnogi policajci kleknuli su u znak solidarnosti s prosvjednicima prošlog vikenda dok su tisuće prosvjednika diljem Sjedinjenih Država izašli na ulice gradova u znak protesta nakon smrti Georgea Floyda, kojeg su policajci usmrtili gušenjem.

Iako su prizori nasilnih nereda i pljačke pojavili u gradovima diljem Amerike, trenutno stanje je isto tako ujedinilo ljude u molitvi i miru.

Nekoliko dana nakon Floydove smrti, Art Acevedo, šef policije u Floydovom rodnom gradu Houstonu u Teksasu, rekao je da bi ono što je Floyd prošao trebalo “osuditi od strane policije i naše šire zajednice”.

“Njegova smrt služi kao sjajan podsjetnik da, kada se dogodi loše postupanje policije, to nesrazmjerno utječe na obojane i siromašne zajednice”, napisao je Acevedo na Twitteru.

U subotu su šefovi policije u okrugu Miami-Dade na Floridi kleknuli u molitvi s prosvjednicima u Coral Gablessu na Floridi, u blizini Miamija.

In Miami when the protesters approached the police officers knelt and confessed they needed to do better. People began…

Gepostet von Joanne Hoehne am Sonntag, 31. Mai 2020

“Ovo je bio dobar prvi korak u pravom smjeru. Bio je to dirljiv trenutak”, izjavio je za NBC Miami glasnogovornik policije grada Miami-Dade.

Pastor Joanne Hoehne iz izvorne crkve napisao je na Facebooku da su “policajci kleknuli i priznali da trebaju učiniti bolje.” Prema Hoehneu, “ljudi su počeli plakati i moliti se zajedno.”

U New Yorku, samo nekoliko sati nakon što su nasilni protesti doveli do stotina uhićenja, gradski policajci pridružili su se crkvi u Queensu i prosvjednicima na Manhattanu tako što su u nedjelju kleknuli pored prosvjednika.

Videozapisi objavljeni na mreži prikazuju časnike NYPD-a, uključujući časnike u bijeloj košulji, koji su klečali na ulicama i molili se u tišini.

Policajci su pognuli glavu i pridružili se čitanju imena crnaca i muškaraca koji su umrli od ruku policajaca.