NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričePolicija je naišla na beskućnika, jedna žena je objavila što se dogodilo

Policija je naišla na beskućnika, jedna žena je objavila što se dogodilo

Na internetu je osvanula dirljiva snimka koja prikazuje australske policajce kako pomažu beskućniku.

Policija je reagirala na dojavu, no kada su stigli u trgovinu, naišli su na beskućnika koji je bio vrlo pristojan. Adele Barbaro svjedočila je tom događaju i na Facebooku je objavila što se dogodilo.

Kada su policajci došli, nisu bili nepristojni već su pokušali razumjeti čovjeka. „Dok su se približavali, policajci nisu rekli ‘ajmo dalje’ ili ‘znate da ne smijete biti ovdje’. Jedan je od njih upitao ‘Prijatelju, otkud ti ovdje usred hladne noći?“ objasnila je.

„Čula sam ga kako govori o tome da je gladan i nešto o slušalicama. Kada su se automatska vrata otvorila, čula sam da je jedan policajac rekao ‘Samo se želimo pobrinuti da ste u redu’.“

Kupili su hranu beskućniku

Adele kaže da su policajci nosili pečenu piletinu, peciva, mlijeko i druge osnovne potrepštine. „Tada sam shvatila o čemu se radi. Oni to nisu kupovali za sebe. Završili su na blagajni u isto vrijeme, razdvojili su se i podijelili namirnice. Nakon toga su izvadili novčanike da svatko plati pola“, napisala je na Facebooku.

„Bilo je jasno da ovo nisu početnici. Da jasno znaju razliku između varalice i nekoga tko je istinski gladan. Kada su izašli, čula sam ih da su ponovno provjerili da čovjek ima gdje prespavati, a nakon toga su mu s poštovanjem, samilošću i dobrotom uručili namirnice.“

VIDI OVO: Kada ga je policajka udarila, beskućnik je ostao miran. Obratite pozornost na dječaka u pozadini

Beskućnik nije jeo 24 sata

Ti su dobri Samaritanci policajci Sheridan Jones i Simon Jacobson. Rekli su da je te noći bilo hladno, da čovjek nije jeo 24 sata. Sa sobom je nosio bocu čokoladnog mlijeka i nije znao kada će opet moći jesti.

Simon kaže da je čovjek bio u istinskoj potrebi i htjeli su mu pomoći: „Tako da smo mu rekli ‘što volite jesti?’, a on je rekao ‘nemojte ništa kupovati’.“

„A mi smo mu rekli: ‘pa, možete ili poći s nama i odabrati nešto ili ćemo vas iznenaditi’.“ Beskućnik je odabrao potonje. Policajci su počeli kupovati ono što su smatrali da će mu biti potrebno, a čovjek je sve uzeo zahvalno.

Pored sve pohvale, Jones ističe da se ovakve situacije događaju često, samo što se često i ne vide.

„Samo želim istaknuti da policijski službenici ovo rade gotovo svakodnevno, ali mnogo se toga ne vidi“, rekla je Jones. No ovog je puta tu bila Adele koja je posvjedočila o pozitivnoj ulozi policije u društvu.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE