Policija upozorava na prijevaru: Ne nasjedajte na ove poruke!
Foto: Unsplash

Policija u Umagu primila je 27. studenog prijavu 79-godišnje hrvatske državljanke kako je prevarena za više stotina eura.

Naime, žena je prijavila da joj se krajem listopada putem društvene mreže javila osoba koja joj se predstavila kao daljnji bolesni rođak koji želi da joj donira više stotina tisuća eura. On ju je uputio se da javi drugoj osobi, navodnom odvjetniku, koji će joj potvrditi nasljedstvo.

Međutim, nakon što je 79-godišnjakinja kontaktirala drugu osobu pa mu je u dva navrata na bankovni račun uplatila iznos od više stotina eura, shvatila je da je prevarena i odlučila da događaj prijavi policiji.

VIDI OVO: Poslala je poruku mužu kojeg je prevarila, a njegov odgovor ju je slomio

Istarska policija je objavila kako tragaju za nepoznatim počiniteljem pa su još jednom upozorili građane da ne nasjedaju na razne internet prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u tome.

– Ako nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protuzakonitom ponašanju, događaj prijavite policiji – upozoravaju iz policije.