Španjolska policija je uhvatila nezaposlenog 35-godišnjeg oca u krađi dječje hrane. Umjesto uhićenja, učinili su nešto uistinu divno. 

Nacionalna španjolska policija je na Twitteru izvjestila o inspirativnom događaju događaju koji se dogodio prije mjesec dana u Zaragozi.

Naime, neimenovani 35-godišnji muškarac ušao je u trgovinu, uzeo četiri bočice dječje hrane i sakrio ih u svojoj odjeći. Zaštitar je primijetio neprirodno ponašanje muškarca te ga je uhvatio u krađi i pozvao policiju. Upravo tu priča započinje.

Policajci su tada ispitali čovjeka koji je ukrao dječju hranu. On im je priznao kako je nezaposleni otac, a s obzirom na trenutnu zdravstvenu i ekonomsku situaciju nema dovoljno sredstava za život. Policajci su ga odlučili pustiti, dok je jedan od njih platio iznos ukradene hrane.

VIDI OVO: Policajac je sjeo pored beskućnice, nije znao da ga netko snima

Promatrači su bili oduševljeni ovom gestom policajaca, koji se u posljednje vrijeme kroz medije provlače u drugačijem kontekstu.

Kako prenosi španjolski list La Voz de Galicia, neki od njih su zapljeskali policajcima, izjavivši kako je krađa bila ‘razumljiva’ s obzirom na okolnosti. Više od toga bilo im je drago vidjeti kako su policajci pomogli čovjeku premda su time prekoračili opis svog posla.