Istrenirani policijski pas je prvi dan na poslu sa svojim kolegom policajcem pronašao nestalo dijete i ženu koji se nisu javljali. 

Policijski psi naporno treniraju i rade. Potrebno je mnogo kako bi pas bio spreman za sve što se od njega u policiji očekuje. U Engleskoj je jedan pas pokazao da je sav naporan trening vrijedio. 

Policijski pas Max je njemački ovčar star dvije godine te je nedavno započeo raditi u policiji sa svojim partnerom, policajcem Peterom Lloydom. 

Prvi dan na poslu Max i Lloyd su dobili slučaj nestale žene. 

Nestala žena i dijete se nisu javljali dva dana

Žena i njezino jednogodišnje dijete su nestali te se nisu javljali dva dana. Nije ih bilo moguće kontaktirati mobitelom tako da je to postao vrlo važan slučaj. 

Policajci su vrlo brzo pronašli ženin automobil na planinskoj cesti okruženoj velikim prostranstvom i prirodom. Tada je došlo vrijeme da Max pokaže što zna i da pokuša mirisom pronaći nestalu ženu i njezino dijete što nije lak zadatak ni za iskusnog policijskog psa. 

VIDI OVO: Njemačkim ovčarima je skinuo povodac i pokazao što se nakon toga dogodi

Očekivanja nisu bila velika s obzirom na vrijeme proteklo od nestanka. No, Max je svima vratio nadu. Potraga je trajala sat i pol, a uključivala je i helikopter. 

Policajac Lloyd je oko 13:30 tog popodneva uočio ženu kako maše u pomoć. 

Na svu sreću, nakon sat i pol potrage, mama i beba su pronađene. Bile su na sigurnom iako su bile prehlađene. 

Policija je pohvalila policajca Lloyda i Maxa: „Bio je ovo odlično koordiniran pothvat svih uključenih te je rezultirao pronalaskom majke i djeteta. Moramo posebno pohvaliti policajca Lloyda i Maxa, koji su na svoj prvi dan na poslu uspjeli pokriti veliko područje i u konačnici pronaći nestale“. 

Pas je ostao usredotočen tijekom duge potrage

Policajac Lloyd je ponosno rekao: „Bilo sam jako zadovoljan što smo tijekom prvog zajedničkog zadatka ja i Max uspjeli pronaći nestalu majku i dijete. Max je ostao usredotočen tijekom te duge potrage te je odmah reagirao na pozive u pomoć koji su bili ključni za pronalazak nestalih“. 

VIDI OVO: Odani njemački ovčar proveo 11 sati u vodi kako bi spasio vlasnika

Maxov će posao u policiji obuhvaćati razne aktivnosti, od pronalaženja nestalih osoba i predmeta do privođenja sumnjivaca. 

Bravo, Max, zaslužio si svaku pohvalu.