‘Imam važnu poruku za sve osobe koje žele promijeniti spol!’

Niste rođene u krivom tijelu jer to jednostavno nije moguće.

14-godišnja djevojčica koja je započela prijelaz u dječaka progovorila je o opasnostima promjene spola, osobito kada je riječ o mladim ljudima.

Noor Jontry je svoju priču ispričala u intervjuu za 4thWaveNow.com. Rekla je da je njezino istraživanje spola započelo kada je upoznala mlade ljude na internetu koji su odlučili promijeniti spol. Kaže da je htjela postati dječak kako bi bila „muževna“.

„Muževnost je značila sigurnost“, rekla je.

„Osjećala sam kao da nisam željela biti u svom tijelu. Nije mi se sviđalo. Osjećala sam kao da moje tijelo nije moje i željela sam drugo tijelo“, nastavila je te je dodala da vjeruje da je veći dio tih osjećaja izazvan pubertetom, kao i da nije znala kako se nositi s promjenama u svom tijelu.

„Iskoristila sam promjenu spola kako bih pokušala pobjeći od osjećaja krhkosti. Mislila sam da ću biti sigurnija ako budem muškarac“, otkrila je.

No, Noor je otkrila da postoje osobe koje uistinu trebaju tu promjenu, ali da većina mladih osoba i tinejdžera koji misle da su u krivom tijelo, prolaze kroz promjene u životu te su zbunjeni.

Kada su ju upitali što bi poručila drugim djevojčicama koje su mislile da su transseksualne, rekla je: „Sve je u redu s vašim tijelom. Budimo iskreni, nikada zapravo nećete biti muško. Nikada nećete imati Y kromosom. Nikada nećete imati pravi muški spolni organ. Nemojte se ozljeđivati.

Ako ne želite biti žensko ne znači da trebate biti muško. Želje za promjenom imaju smisla kada se djevojke seksualizira prije nego su spremne osjećati se tako, kada osobe misle da smo intelektualno i fizički slabe, kada nas se ne uzima za ozbiljno, kada vam ljudi kažu da samo budete dobre i smiješite se.

Niste rođene u krivom tijelu jer to jednostavno nije moguće.