NaslovnicaŽivotPoruka svećenika svima koji tvrde da su „rođeni kao homoseksualci“

Poruka svećenika svima koji tvrde da su „rođeni kao homoseksualci“

Najčešća izjava homoseksualaca i LGBTQ osoba jest da su „takvi rođeni“. Ima li u tome istine? Evo što je jedan svećenik poručio!

Popularna nam kultura govori da bismo trebali prigrliti svaku našu najmanju želju jer je to jedini način da prihvatimo tko mi zapravo jesmo. Pismo nam govori da su naša srca prevarljiva.

Ta jasna linija između sekularnog društva i Biblije najjasnije se vidi u neprestanoj i sve raširenijoj, a ujedno i prilično neugodnoj debati o istospolnim brakovima i LGBTQ životnom stilu.

Najčešća izjava osoba koje prihvaćaju privrženost istom spolu jest da su „takvi rođeni“. Ovog tjedna je svećenik za Sveučilište u Minnesoti, Mike Schmitz, objasnio najbolje načine da se odgovori na takve izjave, prenosi Faithwire.

Schmitz je progovorio isključivo onim vjernicima koji možda osjećaju da ih vuče privlačnost za isti spol. Rekao je da potpuno odbacuju doktrinu iskonskog grijeha pokušajem opravdavanja svojih poriva koji po njima moraju biti ispravni jer se osjećaju prirodno.

Samo zato što mi je nešto privlačno ne znači da Bog to želi za mene

„To je doslovno zanemarivanje fundamentalnih doktrina kršćanstva, a riječ je o prvom grijehu, jer, iako smo stvoreni dobri, mi ipak imamo tu iskonsku ranu“, rekao je Schmitz, „Postoji tendencija da nije dobro sve što ja želim. Samo zato što mi je nešto privlačno ne znači da Bog to želi za mene“.

Samo zato što se netko osjeća privučen prema nečemu, to ne znači da je to nešto ispravno. Da je to slučaj, onda koncept grijeha ne bi ništa značio.

Ohrabrio je ljude da povuku liniju i počnu razlikovati iskustvo i identitet. Samo zato što imate neko iskustvo, bila to žudnja ili trauma ili što drugo, ne znači da ste time definirani.

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh?

Svi smo rođeni sa nagonom za stvarima koje su okrenute protiv savršenog Božjeg dizajna

Čak je kasnije rekao da ne odbacuje one koji su rekli da su takvi rođeni, jer, na neki način, i jesu: svi smo rođeni sa nagonom za stvarima koje su okrenute protiv savršenog Božjeg dizajna.

Voditelj emisije, Matt Fradd, pripremio je vrlo zanimljive i provokativne izjave, rekao je svećeniku da će biti onih koji će njegovu religiju nazvati oblikom „puritanizma“ te da je prihvaćanja istospolnih tendencija zapravo „predivan“ izraz ljubavi i autentičnosti.

„Postoji razlika između toga da osoba može odahnuti i da je zapravo slobodna“, odgovorio je Schmitz, „Mnoge priče idu ovako: ‘Oni to ne smiju saznati o meni. Ako osobe koje tvrde da me vole to saznaju onda me više neće voljeti’. I tada neka osoba ipak prizna privlačnost prema istom spolu te naiđe na odobravanje i sazna da ju ljudi ipak vole – tada ona može odahnuti: ‘Ne živim pod ovom sjenom, tajnom’. No to nije isto kao i sloboda. Niti je isto kao pravi i istinski mir. Možda ima nalik mira i osjećaj koji donosi sloboda na neki način, no želim vas nešto upitati: ‘Je li zaista riječ o slobodi ili o tome da više ne živite u sramu od nečega što nije bilo nešto što su vas Crkva ili Gospodin pitali da uopće učinite?“

Schmitz je ujedno priznao da postoji taj osjećaj odaha koji se može lako zamijeniti sa slobodom – predajom inklinacijama, prestankom borbe, otkrivanjem nečega. No to nije prava sloboda, to je samo odustajanje od bitke.