Zašto je ova poruka napisana baš za tebe?

Znaš li zašto je ova poruka za tebe? Ja ne znam, ali Bog zna, jer On nikada ne čini pogreške…

Kralj koji nije vjerovao u Božju dobrotu, imao je roba koji bi u svim okolnostima uvijek rekao: ”Moj kralju, nemojte biti obeshrabreni, jer sve što Bog čini je savršeno. On ne čini pogreške!”

Jednog dana je otišao u lov i na putu je divlja životinja napala kralja. Njegov rob je uspio ubiti životinju, ali nije uspio sačuvati svoje veličanstvo da ne izgubi prst.

Ljut i bez imalo iskazivanja zahvalnosti što je spašen, plemić upita: ”Je li Bog dobar? Da je dobar, ja ne bih bio napadnut i ne bi izgubio prst.”

Rob mu odgovori: ”Moj kralju, unatoč svemu, ja vam samo mogu reći da je Bog dobar i On zna zašto se to dogodilo. Što Bog čini je savršeno. On nikada nije u krivu!”

Bijesan zbog odgovora, kralj je naredio uhićenje svog roba.

Kasnije, kralj je otišao u lov, ali taj put sam. Uhvatili su ga divljaci koji su obavljali žrtvovanja ljudi.

Na oltaru i spremni da žrtvuju plemića, divljaci su otkrili da njihova žrtva nema jedan prst. U skladu s njihovim običajima, samo cijela osoba sa svim svojim dijelovima može biti ponuđena bogovima. Kralj bez prsta se smatrao lošom žrtvom za njihove bogove. Stoga su oslobodili kralja.

Nakon povratka u palaču, kralj je naredio da se oslobodi rob. Primio je radosno roba.

Upitao je roba: “Bog je uistinu bio dobar prema meni! Gotovo su me ubili divljaci, ali na sreću, zbog jednog prsta sam bio oslobođen. Ali imam jedno pitanje: ‘Ako je Bog tako dobar, zašto je dopustio meni da tebe stavim u zatvor?'”

VIDI OVO: Poruka koju svi moraju čuti

Rob je odgovorio: “Moj kralju, da sam ja išao s tobom u lov, mene bi žrtvovali jer ja nisam bez jednog prsta. Zapamti da sve što Bog čini je savršeno. On nikada nije u krivu. On je tebi dao da me staviš u zatvor kako ja ne bih išao s tobom u lov. ”

Mi se često žalimo o životu i negativnim stvarima koje nam se događaju, zaboravljajući da ništa nije slučajno i da sve ima svoju svrhu.

Svako jutro predaj svoj dan Bogu, nemoj biti u žurbi.

Pitaj Boga da nadahnjuje tvoje misli, vodi ono što radiš i ublažuje tvoje osjećaje. I nemoj biti uplašen. Bog nikada nije u krivu!

Znaš li zašto je ova poruka za tebe? Ja ne znam, ali Bog zna, jer On nikada ne čini pogreške…

Božji put i Njegova riječ su savršeni, bez grešnosti. On je put svima onima koji vjeruju u Njega, kao što kaže u 2. knjizi Samuela 22,31.