Posebna riječ za vas koji se sada suočavate s još jačim iskušenjima
Foto: Pixabay

Posebnu riječ želim uputiti svima onima koji su prošli kroz vodu i žarke peći nevolja, a sada se suočavaju s još jačim iskušenjima. Vjerujem da vaša najvjerojatnije testiranja nemaju ništa s kažnjavanjem.

Naprotiv, ona su nešto vječno – nešto što je u vezi s vašim životom u novom svijetu koji dolazi. To je ono što se nalazi u središtu vaše kušnje. Bitka koju sada bijete nije u vezi s ovim svijetom, nije u vezi s tijelom, nije u vezi s đavlom.

Naprotiv, vojevanje s kojim se suočavate jest pripremanje za vašu vječnu službu u slavi. Pripremani ste za službu na drugoj strani.

Upamtite, onoga dana kad ste se svojim životom obvezali da ćete se pouzdavati u Boga bez obzira na cijenu, on je znao da će doći vaša sadašnja kriza. On je znao tada, a vi znate sada da ćete ga ljubiti u svemu što god dođe na vas. Milošću Božjom, odlučili ste biti pobjednik.

Uvjeren sam da sve s čime se upravo sada suočavate ukazuje na Novi Jeruzalem. Apostol Ivan piše o vremenu koje će doći: “Neće više biti ništa prokleto. Prijestolje Božje i Janjetovo bit će u gradu. Sluge Božje klanjat će se Bogu” (Otk 22,2-3). “Neće više biti noći … I oni će kraljevati u vijeke vjekova” (Otk 22,5). “Učinio (nas je) za našega Boga kraljevstvom svećenika i (mi) ćemo kraljevati na zemlji” (Otk 5,10).

Sve to govori o aktivnosti. To nagovještava da nas Bog sad priprema za ono što nam želi povjeriti u novom svijetu. Jednostavno rečeno, on ima planove za nas iznad naše moći shvaćanja.

Pavao govori o tome kad kaže da ćemo služiti Bogu neprestano, sa svom radosti: “S njim nas i uskrisi i s njim postavi na nebesima, u Kristu Isusu, da u vjekovima koji nadolaze pokaže izvanredno bogatstvo svoje milosti dobrotom prema nama u Kristu Isusu” (Ef 2,6-7).

Razmislite, u vjekovima koji dolaze slušat ćemo svjedočanstva o Gospodnjoj milosrdnoj dobroti. Tada će se začuti glasna i snažna pjesma. Zamislite sastanak slavljenja kad će anđeli zapjevati nad svim grešnicima koji su sada spašeni.

Ako se ova nebeska bića raduju nad jednim grešnikom, kao što je Isus rekao, kako će to izgledati kad onamo dođu milijuni izbavljenih kroz sve vjekove?

U nedavnom razdoblju velikog testiranja, rekao sam Gospodinu: “Ako postoje lekcije koje moram naučiti iz ove sadašnje kušnje, molim te, nauči me.”

Duh je jasno progovorio mome srcu: “Tvoja sadašnja nevolja nema ništa s kažnjavanjem. Niti ima išta s ovim svijetom. Tvoja žestoka i dugotrajna kušnja u vezi je s vječnošću. Pripremam te za tvoju službu u mome kraljevstvu.”

Dragi sveti, vjerujem da smo u procesu odbijanja od svega što je od ovoga svijeta. Boli koje doživljavamo upravo sada porođajni su trudovi. Bog je dopustio da tako oslabimo u ljudskoj snazi da se potpuno prestanemo boriti i da njemu dopustimo da nas vodi ostatak puta.

Postoji jedna stara evanđeoska pjesma koja govori o tome kako ćemo uskoro, kad ono jutro svane i kad se svi sveti Božji skupe kod kuće, pričati svima kako smo pobijedili i tada ćemo sve bolje razumjeti. Uskoro!

Čitav svoj život svjedočim o dobroti Božjoj. A i u novom svijetu koji dolazi pričat ću širom čitavog neba kako mi je u mojim najgorim trenucima Isus bio blizu, milostiv i stvaran. Slava Bogu!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org