Nevah je malena djevojčica koja je izgubila svoju voljenu mačku Tin Tina. Odlučila joj je napisati pismo i poslati ga poštom u raj. Na svu sreću, dobri je poštar odvojio svoje vrijeme kako ni poslao njezino pismo, ali joj i dao odgovor od njezine mačke. 

Nevaeh, 5-godišnjakinja, bila je vrlo uzrujana zbog rane smrti svoje mačke te je bila zabrinuta da njezina mačka možda nije usamljena tako da joj je napisala pismo, a kao adresu primatelja navela je raj. 

Njezina majka, Tamara, ju je upozorila da je raj možda jako daleko, no Nevaeh je inzistirala te je stavila pismo u sandučić. Nakon tjedan dana stiglo je povratno pismo. 

Poštar je poslao odgovor tužnoj djevojčici

Jedan divni poštar odlučio je pomoći Nevaeh te je napisao poruku umjesto Tin Tina u kojoj je Tin Tin objasnio da je dobro i da je morao ići u Raj, ali da se Navaeh ne treba brinuti za njega.

VIDI OVO: Poštar pronašao nestalo dijete: Bog ga je stavio u pravo vrijeme na pravo mjesto

Poštar je djevojčici poklonio malenu igračku mačku koja je izgledala baš kao Tin Tin i knjigu koju djevojčica može čitati s mamom kad god joj nedostaje Tin Tin. 

Tamara je svojoj kćeri rekla da je Tin Tin postao zvijezda, a u pismo koje je Nevaeh primila je pisalo da može pogledati u nebo u najsvjetliju zvijezdu kada god bi bila usamljena i htjela razgovarati s Tin Tinom.

Poslala pismo mački u raj
Foto: Mirror.co.uk

”Znam da si tužna što nisam više s tobom, ali nemoj biti.”

U povratnom je pismo još stajalo: „Želim da znaš da sam u redu i da sam našao dobre prijatelje ovdje. Jedan se zove Tibbles i jako hrče kad god imamo popodnevno mačje drijemanje. Hrane me i čuvaju anđeli. Znam da si tužna što nisam više s tobom, ali nemoj biti. Darujem ti malenu macu za koju sam mislio da izgleda baš kao ja. Ako se osjećaš tužno možeš maziti nju kako si mene prije mazila. Zauvijek tvoj prijatelj, Tin Tin.“ 

VIDI OVO: Mačka je odbijala hranu, a razlog ih je rasplakao

Tamara je rekla: „Bila sam jako iznenađena kada je stiglo povratno pismo. Bilo je jako dirljivo kada smo ga otvorile. Mislim da joj je bio potreban taj oproštaj od Tin Tina kako bi mogla nastaviti dalje, a poštar joj je točno to dao. Nevaeh i Tin Tin su bili najbolji prijatelji, bili su tako sretni kada su bili zajedno“. 

„Kada smo poslale pismo nisam mislila da ćemo nešto dobiti natrag, a mislim da nije ni ona no bilo joj je vrlo važno da se oprosti. Odgovor na pismo je zadnje što smo očekivale tako da smo jako zahvalne poštaru i cijeloj poštanskoj službi za to pismo. I za igračke.“ 

Djevojčica sada bolje spava te počinje biti sretnija

„Nisam imala priliku razgovarati s poštarom, ali sam pričala s njegovom suprugom. I oni imaju mačke tako da su znali kako se Nevaeh osjeća. Sve joj je to jako pomoglo. Sada bolje spava te počinje biti malo sretnija.“ 

Tin Tin je morao biti uspavan zbog zatajenja srca, a Nevaeh je osjećala kao da se mora od njega pravilno oprostiti zbog čega je pismo bilo od iznimne važnosti. Ona je sada sretnija kada zna da je njezina mačka na sigurnom te sada svaku večer gleda u nebo i zaželi Tin Tinu laku noć znajući da on pazi na nju. Zbog toga može mnogo lakše zaspati.