Poštar je zastao kada je ugledao psa zavezanog za drvo, odmah je shvatio da mora brzo reagirati

Poštar zastao ugledao psa zavezanog za drvo
Foto: Facebook

Za poštare i dostavljače je velik problem kada na kući vide natpis „oštar pas“ i „čuvaj se psa“. Susret s ljutim psom nije ugodan za ni za koga, a dostavljačima i poštarima predstavlja veliku opasnost na poslu.

Poštar Dan Targonsk voli svoj posao, no jednog je dana izgubio strpljenje. Dok je dostavljao poštu ugledao je boksera zavezanog za drvo koji je vjerojatno bio previše izvan kontrole da bude u kući, ali i u dvorištu.

No nakon što ga je bolje pogledao, Dan je shvatio da pas nije bio ni malo opasan. Jedva je stajao te se činilo da je zlostavljan.

Foto: Facebook

Jadni je pas bio ozbiljno pothranjen – bio je potišten, a rebra su mu se jasno nazirala ispod kože. Bio je prljav te je sjedio na jakom suncu bez vode i hrane.

Umjesto da je zaobišao psa i nastavio posao, Dan je znao da treba djelovati i pomoći. Donio je vodu žednom psu te je obavio važan poziv.

Nazvao je službu za posvajanje i zaštitu životinja kako bi im ispričao tužnu priču ove životinje. Javio je šefu da namjerava ostati uz psa, paziti ga i davati mu svu moguću pažnju dok ne stigne pomoć.

Foto: Facebook

Nakon što je pas, ženka, kasnije nazvana Kuperus, prevezena u centar kako bi dobila potrebnu medicinsku pomoć i hranu, Dan je saznao da je život tog psa bio gori nego što je mislio. Ona je imala ozbiljne ozljede na glavi koje su uzrokovane ili nožem ili metkom.

Kuperusa su ujedno udarali po licu s teškim predmetom jer joj je čeljust bila slomljena te joj je trebalo ukloniti nekoliko zubi. Unatoč mučenju koje je ovaj jadni pas izdržao on je otkrio kako predivan i drag može biti u dobrim rukama.

Oglas

Dawn Karam, osnivačica centra za životinje je rekla da se Kuperus preobrazila kada je stupila u kontakt s volonterima. Više nije bila isti pas.

„Jako je zanimljivo koliko je tom psu bila potrebna pažnja. Nije htjela ništa drugo do mažnje i dodira. Čak i nakon što ju je neka grozna osoba tukla i ostavila da umre. Zaista predivno.“

Foto: Facebook

Hvala Bogu da postoje predivni, dragi i dobri ljudi koji će stati i pomoći nevinom stvorenju. Dan ju je čak posjećivao dok se oporavljala.

Nije čudno što su se svi zaljubili u nju, no ispalo je da je posebnu povezanost s njom osjetio dr. Jennings, njezin kirurg, koji ju je poveo kući čim je bila spremna za posvajanje — nije li to predivno?