Postolar Dale Shroeder je štedio cijeli život kako bi postao milijunaš. Budući da nema djece, sav novac je koristio kako bi školovao siromašnu djecu. 

Štednja je vrlina. Jako je teško otkriti kako najbolje štedjeti. Ovaj je postolar upravo to i otkrio te je sav ušteđeni novac dao onima kojima je to bilo najpotrebnije. 

No, štedljivost je jedno, ali Dale Shroeder je nešto posve drugo. On je imao samo dvoje hlače. Jedne za crkvu i jedne za posao. 

Štedio je i u svim drugim aspektima života. Imao je samo onaj osnovni minimum. No on nije bio siromašan, izučio je zanat te je njime jako dobro zarađivao. Bio je postolar u istoj tvrtki punih 67 godina. Zahvaljujući svom štedljivom načinu života, Dale je pri kraju svoga života u banci imao 3 milijuna dolara. 

No, on se nikada nije ženio niti je imao djece. Što onda s tim novcem? 

Dale se našao s odvjetnikom koji je objasnio da će sav taj novac vjerojatno pripasti vladi ako Dale premine budući da nije imao živuće rodbine. 

Dale to nikako nije htio. Znao da je novac može otići na bolje mjesto. Dale je objasnio da je kao mladić htio na fakultet kako bi slijedio svoje snove, ali je dolazio iz siromašne obitelji koja nije mogla priuštiti školarinu. Mislio je da će štednjom njegova djeca moći na fakultet bez ikakvih problema, no, nikada nije imao djecu. 

Tada mu je odvjetnik nešto predložio. Predložio je da novac stavi u fond za školarine te da će tako otići osobama koje jako žele na fakultet, ali si to ne mogu priuštiti. 

Daleu se jako svidjela ta ideja – možda nema svoju djecu, ali će moći pomoći drugoj djeci da ispune svoje snove. 

Na žalost, Dale je preminuo 2005. godine. Nedugo nakon njegove smrti njegov novac je otišao u fond za školarine. Do sada je Dale platio za školovanje čak 33 mlade osobe.  

Jedna od tih osoba je Kira Conrad koja je odrasla sa samo jednim roditeljem i tri starije sestre. Imala je dobre ocjene te je željela biti terapeut. No, obitelj nije imala novca. 

No, netko ju je nazvao i rekao da će moći ići na fakultet zahvaljujući muškarcu koji je preminuo prije mnogo godina. 

Sve što Daleov fond za školarine traži jest da osobe koje završe fakultet uz njegovu pomoć stave nešto novca sa strane kako bi i oni jednog dana pomogli nekome da ide na fakultet.