POTRES U INDONEZIJI Pilot je čuo Božji glas i spasio stotine od tragedije
Foto: Pixabay

Pilot je čuo glas koji mu je govorio da napravi još jedan krug prije slijetanja!

28. rujna 2018., potres magnitude 7,5 pogodio je grad Palu, u Indoneziji, usmrtivši stotine života i ostavljajući znatnu štetu u regiji. Broj žrtava nastavlja rasti, dok spasioci daju sve od sebe. Međutim, usred ove teške tragedije, jedan je pilot posvjedočio o čudu koje je spasilo život njegovih putnika kad je glasno čuo Božji glas.

Kapetan Ricosetta Mafella iz kompanije Batik Air otkrio je zašto je njegov avion odletio 3 minute prije nego što je planirano da njegov zrakoplov odleti iz zračne luke Palu Airport.

Prema izvješćima, od onoga što je izjavio ispred crkvene zajednice u Jakarti, kapetan Mafella cijeli se dan osjećao nelagodno. Osjećao se tako uznemireno i smeteno da je započeo pjevati pjesme slavljenje Boga cijelim letom od Ujung Pandang do Palu. Njegov ko-pilot islamske vjeroispovijesti je šaljivo predložio da može napraviti CD pjesama slavljenja Boga.

“Obično samo pjevušim, ali taj dan sam htio slaviti Gospodina najbolje kako sam mogao”, rekao je on.

Kada su stigli u zračnom prostoru iznad zračne luke Palu, u srcu je čuo glas koji mu je govorio da napravi još jedan krug prije slijetanja. Zračna luka je okružena s dva planinska lanca, a piloti ovakve zračne luke zovu “doline smrti”. Također, i zbog toga što je zračna luka smještena na takvom mjestu, da pri slijetanju moraju biti vrlo oprezni.

PROČITAJTE: Preživio sam zahvaljujući dragom Bogu: Putnik objavio šokantnu snimku pada aviona kojim je letio

Zbog toga se podsjetio na Psalam 23, 4 koji kaže: “Pa da i dolinom sjene smrti prolazim, zla se bojati neću, jer ti si sa mnom. Tvoja šiba i štap tvoj, oni me tješe. ”

Srećom, sigurno su sletjeli u zračnu luku Palu, ali imao je taj osjećaj da trebaju požuriti, Tako je predvodio posadu da odu sa 20 minutne pauze i da otputuju ponovno prema Jakarti preko Ujung Pandanga. Osjećao je unutar sebe takvu hitnost da je čak zatražio da polete 3 minute ispred rasporeda.

Nakon što je kontrolor iz kontrolnog tornja (Anthonius Gunawan Agung) odobrio dopuštenje za rano polijetanje, te su si postavili tempo. Priznao je da je prekinuo potupke leta i preuzeo je i ulogu ko-pilota samo kako bi ubrzao avion u procesu polijetanja.

Pitao se zašto, ali se njegova ruka zadržala na ručici. Njegov ko-pilot izgledao je zastrašujuće kada je to drsko učinio dok se tijelo zrakoplova čudno ljuljalo lijevo i desno. Upravo tada, njima nepoznato, potres je pogodio Palu.

Pokušao je komunicirati sa Kontrolnim tornjem nekoliko minuta kasnije, ali nikakav odgovor nije dobio. Na njegov šok, osobit fenomen se događao ispod kada je pogledao prema dolje. Morska voda na obali stvarala je veliku rupu i temelji morskog dna su se mogli vidjeti!

Kada je zrakoplov stigao u Ujung Pandang, čuo je vijest da je potres koji je uzrokovao tsunami pogodio Palu. Štoviše, službenik sa kojim je razgovarao u Kontrolnom tornju, je umro nedugo nakon što se službenik uvjerio da je i posljednji zrakoplov sigurno uzletio prije potresa.

Kapetan Mafella je naglasio kako je presudno biti osjetljiv na Božji glas. Prema njegovom svjedočanstvu, da nije poletio tri minute ranije, ne bi bio u mogućnosti spasiti 140 putnika, jer se asfalt na traci za slijetanje pomicao gore-dolje poput zavjese koja puše na vjetru.

Zaključio je svoje svjedočanstvo sa životnom lekcijom. Rekao je da bez obzira što se događalo moramo biti mirni, kao i da izbjegnemo paniku kako bismo jasno čuli Božje upute koje dolaze k nama kroz Duha Svetoga.

Usred tog kaosa u Palu, Indonezija, možemo naučiti veliku pouku iz svjedočanstva kapetana Mafelle. Također, naše molitve idu prema obiteljima žrtava ovog tragičnog događaja.

Izvor: Živa Riječ/The Elijah Challenge