Naslovnica Novosti Svijet Potresne slike iz Amerike: Tisuće gladnih čekali na paket hrane za Uskrs

Potresne slike iz Amerike: Tisuće gladnih čekali na paket hrane za Uskrs

Deset tisuća ljudi čekalo je u automobilima u Teksasu na pakete hitne pomoći koje osigurava banka hrane, jer je to za mnoge i jedini način da na stolu imaju nešto za Uskrs.

“Vozila su dolazila još u zoru i pravila redove, nezamislivo velike, bile su to rijeke automobila s ljudima pogođenim ekonomskom krizom uslijed koronavirusa”, rekao je predsjednik Banke hrane iz Taksasa Eric Cooper za lokalni San Antonio Express News koji tu vijest prenosi pod naslovom “Ne možemo nahraniti toliko ljudi”.

Slike prepunog parkinga snimljene iz zraka otrježnjujuće su svjedočanstvo i o ekonomskom problemu nastalom uslijed koronavirusa, ocjenjuje list.

Banka hrane iz Teksasa, gdje ima više od 10.200 pozitivnih slučajeva koronavirusa, osigurala je pomoć za oko 10.000 obitelji, koje su hranu preuzimale iz automobila pa su nesvakidašnje slike gužve u San Antoniju obišle svijet.

VIDI OVO: Zdravi Talijani ostaju bez novca, a mnogi tvrde da su gladni

Oko 6.000 domaćinstava se prethodno registriralo da će doći po hranu, rekao je Cooper i dodao da se ipak njih više stotina pojavilo i bez toga u nadi kako će dobiti nešto hrane.

Cooper najavljuje za sljedeći tjedan još dvije takve isporuke.

“Nismo mogli odbiti ljude, došli su, bili su na rubu suza, ostali su bez posla”, rekao je Cooper povodom dodjele paketa hrane koja je zbog gužve trajala četiri sata duže nego što je predviđeno.

Oko 400 volontera, među kojima su bili i oni stariji od 80 godina, sudjelovalo je u raspodjeli hrane koju su ubacivali u automobile kada su im vozači prilazili.

NAJNOVIJI ČLANCI