Prvak Super Bowla povlači se iz američkog nogometa kako bi postao pastor

Ofenzivni vezni igrač i dvostruki prvak Super Bowla Stefen Wisniewski najavio je da se povlači iz američkog nogometa kako bi postao pastor.

Wisniewski je to objavio u četvrtak na Twitteru.

“Nakon 10 sezona u NFL-u (National Football League), odlazim u mirovinu”, rekao je 32-godišnjak u video postu. “Apsolutno sam volio igrati nogomet, ali nakon 10 godina tijelo, um i srce govore mi da je vrijeme da nastavim dalje.”

“Što ću sljedeće učiniti? Bit ću pastor”

“Apsolutno najbolji dio mog života je moj odnos s Isusom Kristom i ne mogu zamisliti bolji posao s punim radnim vremenom od poučavanja ljudi Bibliji i dijeljenja Kristove ljubavi s drugima “, nastavio je.

Sportaš je odigrao 11 sezona u NFL -u i osvojio Super Bowl s Philadelphia Eaglesima i Kansas City Chiefsima. Tijekom svoje karijere, koja se proteže od 2011. do 2020. godine, Wisniewski je također igrao za Oakland Raiders, Jacksonville Jaguars i Pittsburgh Steelers.

Izjavio je što će mu najviše nedostajati

“Nalet adrenalina od slušanja 60.000 i više navijača koji vrište za mene i moju momčad jedna je od stvari koje će mi najviše nedostajati. Vidjeti radost na licima milijuna obožavatelja tijekom Super Bowla u Philadelphiji i Kansas Cityju zaista su dva najbolja dana u mom životu”, napisao je na Twitteru.

VIDI OVO: Nogometaš Liverpoola se krstio: Svoje „pobjede i poraze“ predajem Kristu

Wisniewski, koji sebe opisuje kao “učenika Isusa Krista” u svojoj biografiji na Twitteru, često je isticao svoju vjeru tijekom svoje sportske karijere.

Iako je odrastao idući u crkvu, Wisniewski je rekao da je kršćanstvo za njega nije bilo ništa sve dok ga prometna nesreća u srednjoj školi nije natjerala da svoju pozornost usmjeri na Boga.