NaslovnicaVijestiU požaru u Grčkoj je izgubila djecu i sina: Napisala je pismo...

U požaru u Grčkoj je izgubila djecu i sina: Napisala je pismo koje treba pročitati svaki roditelj

”Ljudi, grlite svoju djecu svaki dan!”

Nekoliko dana nakon požara u Grčkoj u kojem je život izgubilo najmanje 85 ljudi, u javnost je procurilo pismo žene koja je u katastrofi izgubila dvoje djece i muža.

Njeno ime nije objavljeno, ali je poznato da je u požaru izgubila 13-godišnju Evitu, 11-godišnjeg Andreasa i supruga Grigorisa (54).

Ona u trenucima požara nije bila kod kuće, a ostatak obitelji ostao je u Matiju, mjestu koje je gotovo cijelo nestalo u požaru. Otac je s djecom pobjegao iz kuće, ali vatra ih je izgurala do samog ruba litice. Nažalost, očajni otac i djeca nisu imali izbora nego da skoče u 15 metara duboku provaliju. Nitko nije preživio.

Mala Evita je inače bila juniorska prvakinja u biciklizmu i bila je predodređena za novu grčku sportsku zvijezdu. Nastupala je za slavni grčki klub AEK.

Tragičnu sudbinu nesretne gospođe Fytros razotkrio je novinar i njen osobni prijatelj Babis Papapanayiotu. On je izašao u javnost s pismom koje mu je poslala nesretna žena. Nije pročitao cijelo pismo, već samo dio, ali i taj manji dio koji je čitao u jednoj televizijskoj emisiji, čiji su učesnici bili šokirani onim što čuju, slomio je srce cijeloj državi.

“Pokušavam biti jaka kao moja Evita. Ona je oduvijek bila snažna i to je dokazala više puta. Uvjerena sam da je Grigoris dao sve od sebe da spasi djecu. Na kraju nije uspio i ne krivim ga. To je bila Božja volja“, napisala je gospođa Fytros, opisujući posljednji razgovor sa svojim voljenima.

“Još mi u ušima odzvanjaju riječi mog Andreasa. Slatkim glasom mi je rekao: ’Mama, bojim se, zabrinut sam, ali ne bi trebala dolaziti po nas. Ne želim ni da pokušaš doći, sve je zatvoreno i nećeš uspjeti‘. Pokušala sam na kraju doći do njih, četiri sata sam se borila da prođem, ali nisam uspjela. Nemam riječi. Kada uspijem identificirati svoje dečke — država je i na tom polju potpuno zakazala — tada ću i sa sigurnošću moći reći: Ostala sam bez svega. Ljudi, grlite svoju djecu svaki dan“, stoji u pismu neutješne žene.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE