Požar dva puta progutao crkve, Biblija stara 150 godina ostala netaknuta
Snimka zaslona: YouTube

150-godišnja Biblija, koja je preživjela dva požara u crkvama u SAD-u, sada služi kao simbol snage i ustrajnosti članovima crkve u Wisconsinu.

“To je veliki dokaz naše vjere koja stoji čvrsto čak i usred vatre”, rekao je pastor Tim O’Brien.

Vatrogasci su mogli spasiti Bibliju, koja je bila izložena u staklenoj kutiji u vrijeme izbijanja požara, rekla je Yvonne Chojnacki, direktorica uprave i misije za The Springs.

Biblija je također preživjela požar u bivšoj metodističkoj crkvi Svetog Pavla u centru Stevens Pointa, koja je izgorjela sredinom 1900-ih, rekao je O’Brien.

Više od 50 ljudi okupilo se u utorak popodne na parkiralištu izgorjele crkve. Vjernici su se sjetili nedjeljnih bogoslužja, vjenčanja, krštenja, omladinske grupe i projekte usluga koji su se dogodili unutar crkve, koja je izgrađena 1964. godine, prema povijesnom društvu okruga Portage.

Trisha Moody (44) iz Nekose tvrdi da je cijeli život bila uz crkvu. Odrastajući, pohađala je omladinske grupe i sudjelovala u omladinskom zboru i božićnim programima. Bila je krštena u crkvi i tamo je njen sin kršten. Kao odrasla osoba, predavala je u nedjeljnoj školi.

O’Brien, koji je pastor u Springsu i Saint Paulu posljednjih osam mjeseci, rekao je da je cijelo iskustvo bilo malo šokantno, prenosi USA Today.