Božja Riječ nas čuva od sotonskih obmana: Poznajete li Božji glas?

Božja Riječ nas čuva od sotonskih obmana: Poznajete li Božji glas?
Foto: Unsplash

Ako želimo prepoznati sotonske obmane, moramo dobro poznavati Bibliju i biti u stanju razlikovati Božje riječi od svih drugih. Samo Bog uvijek govori istinu.

Kada smo u iskrenom odnosu s Bogom, On će komunicirati s nama dok smo u zajedništvu s Njim kroz Njegovu Riječ. Poznati stih 119. psalma kaže: “Tvoja je riječ mojoj nozi svjetiljka i svjetlo mojoj stazi.”

Postoje mnogi glasovi koji žele pridobiti našu pažnju, zato moramo biti u stanju razlikovati Božje riječi od svih drugih, jer samo On uvijek govori istinu. Ako slušamo druge glasove, bit ćemo dovedeni u zabludu.

Božji glas je uvijek vjeran Njegovoj Riječi. On nikada ne radi kompromise u odnosu na Riječ. S druge strane, Sotonin glas obmanjuje; on izvrće Božju Riječ dovoljno da zvuči privlačno i prihvatljivo ljudskom tijelu.

PROČITAJTE: Kako prepoznati sotonske laži i oduprijeti im se?

Zato je iznimno važno da naša slika Boga odgovara onome što je dano u Božjoj Riječi.

Biblija nas uči kakav je Bog!

1. Bog je milostiv
Ne moramo se brinuti da Bog čeka da nas osudi ili kazni. Mi neprestano živimo u Njegovoj milosti i dobroti, jer nas je Isus spasio.

2. Bog je vjeran
On uvijek čini ono što kaže i nikada neće napustiti one koji pripadaju Njemu.

3. Bog je pravedan
On nas nikada ne bi doveo do bilo čega grešnog, jer bi to bilo u suprotnosti s Njegovom prirodom i Njegovom Riječju.

4. Bog je naš nebeski Otac
On nas voli i brine se za naše potrebe, ali nas ponekad i disciplinira kako bismo rasli u pobožnosti.

5. Bog je naš sudac
Bog je pravedan sudac, ali ono što nas ohrabruje je sljedeće: svi koji su u Kristu ne trebaju strahovati od osude, jer su prešli iz osude u vječni život (Rimljanima 8, 1).

Ako je naše poimanje Boga netočno, onda ćemo misliti da je On grub, škrt ili možda ljut na nas. Ali još veća opasnost je kada mislimo da Bog želi zadovoljiti sve naše sebične i svjetovne želje. Ni to nije Božji glas. To je glas stranca koji uvijek trebamo prepoznati i odbaciti!