Poznate osobe koje slave Božić po julijanskom kalendaru

Brojne svjetski poznate osobe Božić slave po julijanskom kalendaru u siječnju. Dok su neki vjeru preuzeli od predaka, drugi su je promijenili zbog ljubavi.

Christian Bale

Slavni glumac Christian Bale je prihvatio pravoslavnu vjeru nakon ženidbe sa Sandrom Blažić, manekenkom srpskog porijekla. Ona je agentica za nekretnine, a dijete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su brujali kako su se Christianove majke i sestra protivile i bile protiv ove veze, ali glumac nije odustao od ljubavi.

VIDI OVO: Holivudske zvijezde koje ne vjeruju u Boga

Christian je čvrsto odlučio da mu i djeca znaju srpski jezik, pa se tako u njihovom domu često mogu čuti srpske uspavanke, a prakticiraju se svi pravoslavni običaji.

Jennifer Aniston

Jedna od najpoznatijih američkih glumica, koja se proslavila u TV seriji “Prijatelji”, pravoslavlje je naslijedila od oca, koji je rođen u Grčkoj. Jennifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Tom Hanks

Slavnog oskarovca ljubav je navela da prihvati pravoslavnu vjeru. Rođen kao rimokatolik, ali je prešao u pravoslavnu vjeru nakon što se oženio kolegicom Ritom Wilson, koja je grčko-bugarskog porijekla.

VIDI OVO: Katolički kalendar 2023. – svi blagdani, imendani i neradni dani

– Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasljeđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša djeca – rekao je jednom prilikom Tom Hanks.

Naomi Campbell

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dr Naomi Campbell (@naomi)

Najpoznatiji supermodel na svijetu Naomi Campbell, rođena je u Engleskoj, a porijeklom je s Jamajke. I nju je ljubav navela da promijeni veru. Dok je ljepotica bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vjernik Ruske pravoslavne crkve.

Kim Kardashian

Iako rođena u Los Angelesu, zvijezda reality programa Kim Kardashian, koja je porijeklom iz Armenije, ne propušta priliku da 6. i 7. siječnja putem društvenih mreža čestita Božić. Njezina obitelj vuče korijene iz Armenije, a preci su živjeli području današnje Turske.