Poznati propovjednik i suosnivač kršćanske TV mreže preminuo od Covida, snažno se protivio cjepivu

Poznati američki propovjednik i jedan od suosnivača Daystara, jedne od najvećih kršćanskih tv mreža u SAD-u, umro je od posljedica Covida. Marscus Lamb je bio veliki protivnik cjepiva, a koronavirusom se zarazio prije nekoliko tjedana.

“Teška srca objavljujemo da je Marcus Lamb, predsjednik i osnivač Daystar Television Networka, jutros otišao kući da bude s Gospodinom. Obitelj traži da se poštuje njihova privatnost dok tuguju zbog ovog teškog gubitka. Nastavite ih uzdizati u molitvi”, objavili su iz Daystara na Twitteru.

Pod njegovim vodstvom Daystar je emitirao priloge protiv cjepiva i tvrdnje da se cjepiva koriste za oduzimanje slobode kršćanima. Ljudima je, između ostalog, savjetovao da se pomole umjesto cijepe, piše New York Times.

U srpnju 2020. mreža je provela sat vremena u emitiranju žaleći se na “cenzuru” oko pandemije. Prošlog mjeseca Lambov sin Jonathan rekao je da je bolest njegovog oca uzrokovana zlokobnim vanjskim silama.

“Nema sumnje da je ovo duhovni napad neprijatelja”, rekao je njegov sin. Daystar je osnovan 1998. godine i ima više od 100 TV postaja diljem svijeta.