Pozvao je ženu na stranu kako bi joj pokazao nešto dragocjeno u kućnoj rasprodaji

Na kućnoj rasprodaji se mogu pronaći vrijedne stvari. No, može li se naći dio povijesti? Jedan čovjek je pozvao ženu na stranu kako bi joj pokazao dragocjeni predmet.

Na snimci možete vidjeti nešto jako vrijedno na podu među raznom sportskom opremom ispred kuće u kojoj se održavala kućna rasprodaja. 

Ova priča oduševit će sve sportske fanove i sve one koji su zainteresirani za dio američke povijesti. Ovaj vrijedan predmet je zaista značajan za trenutnu situaciju u Americi. 

Bruce Scapecchi je radio isto što radi svake subote ujutro. Vozio se po raznim kućnim rasprodajama u potrazi za unikatnim predmetima. 

Bruce tvrdi da je bio na preko 5000 takvih rasprodaja svakog ljeta te je postao veteran u pronalaženju vrijednih predmeta. 

Tog jutra je parkirao automobil u sasvim običnoj ulici te je krenuo na kućnu rasprodaju koja se činila sasvim obično, no ispostavilo se da krije veliku tajnu. 

Ispod stola za stolni tenis ležao je komad drveta. 

Kućna rasprodaja
Snimka zaslona: YouTube

Ako baš njega niste tražili, vjerojatno vam uopće ne bi upao u oči. Bio je bačen zajedno s još nekoliko aluminijskih bejzbol palica. Bruce je inače jako dobro prepoznavao zanimljive predmete, ali se ta drvena bejzbol palica činila kao nešto posve obično. No, Bruce je znao njezinu tajnu. 

Pitao je vlasnicu Sue McEntee koliko košta ta palica, a ona je rekla da je cijena jedan dolar. Bruce ju je tada upitao je li svjesna što je ta palica. 

Rekla mu je da je to stara bejzbol palica ne znajući zašto ju to pita. Nije to bilo ništa posebno i ništa vrijednije od jednog dolara. 

VIDI OVO: Atletičar s različitim cipelama: Ova fotografija krije tajnu vrijednu divljenja

Bruce nije baš bio siguran u to. Prepoznao je tu palicu po posebnom hvatu koji je mogao pripadati jednoj od legendi bejzbola. 

Povukao je Sue sa strane i rekao joj da ona možda ima nešto jako vrijedno. Pitao ju je ima li olovku. 

Kada mu je donijela olovku, Sue je postala vrlo znatiželjna. Bruce je grafitom prekrio određeni dio palice. 

Tamo je otkrio nešto što je značilo da to nije samo običan komad drveta. 

Grafit je otkrio nešto urezano u drvo. Gravura se izlizala tijekom vremena, ali je bilo jasno tko je bio prvi vlasnik te palice. 

Kada je ime otkriveno, Sue se nečeg prisjetila. 

Kućna rasprodaja 2
Snimka zaslona: YouTube

Njezin ujak Joe Hatten je igrao bejzbol u velikog ligi. No, palica nije pripadala njemu. Bilo bi to prejednostavno. 

Ime ugravirano na palici pripadalo je nekome s kime je ujak Joe igrao u Brooklyn Dodgersima 1947. godine. Bila je to povijesna godina, ne samo za bejzbol, nego i za cijelu Ameriku. 

Palica je pripadala jednom i jedinom Jackieu Robinsonu. 

Jackie Robinson bio je američki profesionalni igrač bejzbola koji je postao prvi afro-američki igrač u Major League Baseballu (MLB) u modernom dobu. 

Jackie je obukao dres Dodgersa te je 1947. stao na bazu unatoč uzvicima, vrijeđanjima i povicima. Taj se dan svijet promijenio na bolje. 

On je ostao primjer odlučnosti i ustrajnosti. Jackie se morao nositi s raznim negodovanjima svog tima, a i suparničkih ekipa. Nije li ovo jedno zaista predivno otkriće? Tko zna kakve tajne kriju druge kućne rasprodaje? 

Nikada ne znate na što ćete naići. Možda će to biti pravi dio povijesti. Nešto što će vas podsjetiti tko ste i gdje pripadate i dati vam do znanja da možete učiniti svijet boljim mjestom. 

Pogledajte snimku u prilogu!