Naslovnica Život Pravi život: Hoćete li početi živjeti ''ono što je zaista život''?

Pravi život: Hoćete li početi živjeti ”ono što je zaista život”?

Hoćete li početi živjeti ono što je pravi život? Bog želi da počnete željeti ”ono što je zaista život”. (1. Timoteju 6, 19)

Događa li vam se da vam je ovih dana dosadno? Izgleda li vam kao da je život izgubio svoj sjaj? Živite li život koji se sastoji samo od uobičajenih aktivnosti, kao što su odlazak u školu, na posao, odlazak u kupovinu, trošenje plaće i jednostavno od življenja jednih te istih dana, svaki dan?

Jeste li znali da Bog želi da živite uzbudljiv život? Isus je došao kako bismo mogli živjeti živote u izobilju, a ne dosadne živote. (Ivan 10, 10) No kako živjeti takav život, kakav Bog ima za nas? To je odlično pitanje. 

To je hod u vjeri 

Biblija nas uči da smo spašeni po vjeri u Gospodina Isusa, tako što vjerujemo u ono što je Isus za nas učinio na križu. No kako što smo spašeni po vjeri, tako trebamo i svakodnevno hodati u vjeri u Sina Božjega, koji nas voli i koji se dragovoljno predao za nas. (Galaćanima 2, 20) Kada ”hodamo po vjeri, a ne po onome što vidimo”, život postane nepredvidiv i čudesno uzbudljiv. (2. Korinćanima 5, 7) 

Abraham. On je hodao po vjeri, a ne po tjelesnom. Napustio je svoj dom u Uru Kaldejskom, u kojem je živio više od sedamdeset godina i zakoračio u vjeri, kako bi pronašao zemlju koju će mu Bog pokazati. „Otišao je, a nije znao gdje ide“. (Hebrejima 11, 8) To je bio uzbudljiv hod i naveliko mu se isplatio. 

Petar. Petar je isto hodao po vjeri. Izašao je iz sigurnosti čamca kako bi hodao po vodi, prema Isusu. To je zaista uzbuđujuće! Hodao bi po vodi sve dok ne bi došao do Isusa, da nije odvratio svoj pogled s Isusa. 

David. David je također hodao po vjeri. David se suočio s divom, Golijatom, naoružan samo s praćkom i s pet kamenja. Ono što je sigurno jest to da mu nije bilo dosadno na bojištu. David je bio uzbuđen, zapanjen i bez sumnje, pomalo i uplašen. No to je bilo vrijedno, jer je dovelo do iznimnih rezultata. Bog je odgovorio na njegov iskorak u vjeri dajući mu veliku pobjedu. 

Pavao. Pavao je hodao po vjeri. Propovijedao je u velikom broju gradova i doveo nebrojena mnoštva u vjeru u Krista. Njegov je život bio itekako zanimljiv i nepredvidiv. Gdje god da je otišao, vidio je kako Bog čini čudo za čudom. 

Ne mislite li da je došlo vrijeme da i vi počnete hodati u vjeri, a ne prema okolnostima? Ne mislite li da je došlo vrijeme da izađete iz Ura, iz čamca, da se suočite s tim divom, da o Kristu počnete govoriti tom svom prijatelju ili susjedu, osobi koju volite? Hellen Keller je jednom rekla: „Život je izazovna avantura ili nije ništa“. Što je trenutno vaš život? 

Bez obzira na vaše godine ili situaciju, Bog je Bog čuda i Bog uzbudljivih stvari. Bog želi da počnete željeti ”ono što je zaista život”. (1. Timoteju 6, 19) Hoćete li početi živjeti ono što je pravi život? Hoćete li posegnuti rukom u vjeri i pouzdati se u Božja obećanja? Hoćete li izaći iz čamca i početi hodati po vodi? Bog vas zove. Kako ćete Mu odgovoriti? 

Autor: Jeff Schreve; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJI ČLANCI