Predškolarci prikupili 10 tisuća dolara za prijatelja koji boluje od raka

4-godišnjem Jasperu Mazzoccu dijagnosticiran je rijedak oblik tumora na mozgu krajem prošle godine zbog čega je hospitaliziran. 

Njegovi prijatelji iz razreda u predškolskoj školi Redding Cooperative u Reddingu u Kaliforniji nisu ga zaboravili. “Djeci nedostaje i svakodnevno razgovaraju o njemu”, rekla je Becky Haskins, organizatorica prikupljanja sredstava i majka jednog predškolca, “on je jedna od najslađih duša koje sam ikad upoznala, a njegova obitelj je ista.”

Škola je organizirala prodaju vrućeg kakaa kako bi se prikupio novac za Jasperovo liječenje, a do sada je uz pomoć roditelja, lokalnih trgovina i zajednice prikupljeno više od 10.000 dolara.

VIDI OVO: Dječak (4) pobijedio uznapredovali rak mozga uz pomoć divnih liječnika

”To je bio dan koji nikad neću zaboraviti.”

“Željeli su pomoći Jasperu na bilo koji način”, rekla je Haskins. “To je bio dan koji nikad neću zaboraviti.”

Jasperova predškolska učiteljica, Jessica Stephens, rekla je da su neki od njihovih kupaca imaju svoje borbe s rakom, a neki su ga pobijedili. “Toliko je suza proliveno u tih šest sati”, rekla je Stephens. “Ovo je iskustvo nešto najljepše u čemu sam ikada sudjelovala.”

Jasperova mama, Shelby, rekla je da je četverogodišnjak u petak operiran i da će ponovno početi s liječenjem sljedeći tjedan. Njegovi prijatelji su pratili njegov oporavak nazvavši ga ranije ovog tjedna.

VIDI OVO: Dječak zbog tumora na mozgu ne smije van iz kuće, no mještani su učinili nešto divno

Drugi donatari su također sudjelovali u akciji za bolesnog dječaka

Iako Jasper ne može vidjeti zbog raka, Shelby kaže da je sluša kako čita poruke koje su mu poslali prijatelji, a također sluša i zvučne i video zapise.

Predškolarci prikupili 10 tisuća dolara za prijatelja koji boluje od raka 2

 

Osim vrućeg štanda s kakaom, više od 350 donatora prikupilo je 30.000 dolara na GoFundMe stranici za Jasperovu obitelj.

Ta djeca su dokazala da ne postoji dobna granica za pokazivanje ljubaznosti prema drugima. Velika su su inspiracija drugoj djeci njihove dobi i cijelom svijetu.