Prepusti to Bogu

Prepusti to Bogu, neka se On pobrine za to. Postoji li netko tko vam je naudio ili nanio nepravdu? Vrijeme je da oprostite. 

Ne osvećujte se sami, ljubljeni, nego podajte mjesto gnjevu, jer je pisano: “Moja je osveta, ja ću vratiti”, govori Gospodin.“ (Rimljanima 12, 19) 

Charles Haddon Spurgeon, veliki britanski propovjednik, rekao je: „Hajdemo na Kalvariju kako bismo mogli naučiti kako nam može biti oprošteno. Nakon toga, zadržimo se ondje kako bismo naučili kako da i sami oprostimo.“

Trebamo Božji oprost, jer smo sagriješili protiv Njega. I dok provodimo vrijeme kod križa Kalvarije, naučit ćemo više o opraštanju drugima.

Svi smo u životu pretrpjeli povrjede. Muževi će povrijediti supruge. Supruge će povrijediti muževe. Roditelji će povrijediti djecu, a djeca roditelje. Prijatelji će povrijediti prijatelje. To je samo ljudska priroda i to se događa i namjerno i nenamjerno. Možda mislite: „Ali ne znate koliko sam duboko ranjen.“

VIDI OVO: Kako oprostiti drugima?

Pogledajte što je Bog učinio za vas. Osoba kojoj je oprošteno treba biti osoba koja oprašta. A ako niste osoba koja oprašta, onda se moram pitati koliko znate o Božjem oprostu.

Ako ste istinski Isusov sljedbenik, tada biste trebali poslušati Gospodina na ovom području. Kada ne oprostite, ne samo da niste poslušni Pismu, već u biti zauzimate mjesto samoga Boga. Kad odlučite zadržati svoju milost, oprost i ljubav za sebe, tada u osnovi govorite: „Ja ću se osvetiti,“ umjesto da to prepustite u Božjim rukama.

Prepustite to Bogu, neka se On pobrine za to. Biblija kaže: „Jer napisano je: Osveta je moja, ja ću se osvetiti, kaže Gospodin.“ (Rimljanima 12, 19) 

Neka Gospodin podmiri te račune. Budite spremni oprostiti. Ne osvećujte se. Ne vraćajte milo za drago. Opraštajte. Bolje da naučimo kako oprostiti, jer ako to ne učinimo, ne opraštanje će nas izjesti iznutra. Imat ćemo koja će biti tvrda i ispunjena gorčinom.

Postoji li netko tko vam je naudio ili nanio nepravdu? Vrijeme je da oprostite. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org