NaslovnicaDuhovnostŠto je prioritet u vašem životu - stvar oko koje se sve...

Što je prioritet u vašem životu – stvar oko koje se sve vrti?

Što je prioritet u vašem životu – ona jedna stvar oko koje se sve vrti? Isus nam kaže da Božje kraljevstvo i pravednost trebaju biti naš najviši cilj.

To se ne postiže pasivnošću; Matej 6,33 koristi riječi „tražiti“ koja podrazumijeva aktivnost i upornost. Božje kraljevstvo moramo tražiti svaki dan, trenutak po trenutak. 

Život na zemlji odvija se između dva suprotna područja koja su u neprestanom konfliktu – jedno je pod kontrolom ovoga svijeta, a drugo je pod Božjom kontrolom. Tražiti Očevo kraljevstvo znači predati se Njegovoj vlasti nad svakim područjem našeg života. No najvažnija je poslušnost. 

VIDI OVO: Najvažnija odluka u životu

Tražiti Božju pravednost znači surađivati s Njegovim procesima preobrazbe nas u osobe slične Isusu. Ključni dio tog procesa je obnavljanje našeg uma Pismom. Riječ Božja drži Očev način razmišljanja u upute svježima u našem razmišljanju. 

Uzmite trenutak za procjenu stvari ili osobe koja dominira vašim mislima i osjećajima: Gdje investirate vrijeme i novac? Koje želje upravljaju vašim odabirima?

Učiniti Krista prioritetom podrazumijeva pokoravanje Bogu, poslušnost Njegovoj riječi i vjeru u Njegove načine. A On obećava da će vam dati sve što vam je potrebno za ispunjenje tog cilja (Filipljanima 4,19). 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE