Pijesak i kamen u bubrezima jedan su od najčešćih zdravstvenih problema kod nas.

Najčešće su uzrokovani vodom i prehranom. Kako bi pokušali izbjeći teške i invazivne metode konvencionalne medicine, portal Zdravlje bez doktora donosi oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje pijeska i kamenčića.

Sastojci su:

250 grama šećera u prahu,

0,25 l maslinovog ekstra djevičanskog ulja,

250 grama limuna s korom,

250 grama peršinovog korijena,

250 grama meda.

Limun dobro operete. Nakon toga, isijecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije. Korijen peršina ogulite, isijecite na komadiće i sameljite kao i limun. Sve pomiješajte i dodajte med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke miješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Za probleme s pijeskom i kamenčićima u bubregu potrebno je uzimati jednu žlicu smjese ujutro natašte i navečer prije spavanja.

Smjesu je potrebno držati u hladnjaku sve vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva. Za rješavanje većine problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima potrebno je popiti dvije navedene mjere.

Važno je za vrijeme korištenja terapije piti što veće količine tekućina, najbolje destilirane ili prokuhane vode. Napitak je vrlo zdrav i mogu ga piti i osobe koje nemaju problema s pijeskom ili kamenčićima u bubrezima.