prometni policajac prebrza vožnja
Snimka zaslona: YouTube

Prometni policajac je zbog prebrze vožnje rano ujutro zaustavio mladog Afroamerikanca koji ne podnosi policajce.

To se čini kao savršen recept za katastrofu, no ovaj incident nije završio tragično. Policajac je učinio sve što je mogao kako bi tom čovjeku pomogao, a on nije mogao biti zahvalniji za dobro djelo.

Mark E. Ross je primio vrlo šokantne vijesti tog vikenda. Njegova sestra tinejdžerka poginula je u prometnoj nesreći. Poziv je stigao u 3 u jutro, a uznemireni mladi čovjek je mislio samo na jednu stvar: na svoju ožalošćenu majku. Ross je uskočio u auto i počeo brzo voziti iz Indiane do Detroita, Michigan, kako bi bio uz svoju majku.

Nedugo nakon što je započeo putovanje, Ross je ugledao rotirajuća svjetla i čuo sirenu. Policajac ga je zaustavljao zbog prebrze vožnje. Ross je znao da će biti u nevolji te nije imao nikakvih pozitivnih misli. Na njegovo je ime bio izdan nalog za uhićenje zbog krađe tako da je znao da će biti uhićen i da neće moći stići do svoje majke.

Kada je policajac iz Ohia, narednik David Robinson, upitao Rossa što se događa, on je počeo plakati. Plačući, Ross je ispričao policajcu što se dogodilo njegovoj sestri i koliko je očajan da stigne do svoje majke.

Ross je bio iznenađen, a tada je učinio nešto posebno. „Posegnuo je preko mene te se počeo moliti za mene i moju obitelj“, Ross je napisao u objavi na Facebooku, „Svatko zna koliko ne volim policajce, no ovom sam čovjeku neopisivo zahvalan. Dao mi je nadu.“

Snimka zaslona
Snimka zaslona

Ross je uhićen zbog naloga, kako je i posumnjao. Policajac to nije mogao zaobići. Auto mu je zaplijenjen. Robinson je mogao jednostavno ostaviti mladića u najbližem zatvoru i nastaviti sa svojim životom, no ponudio se da mu plati jamčevinu te ga je odvezao većinu puta, tj. 160 km, do obiteljskog doma u Michiganu.

Policajac je dogovorio sastanak s Rossovom rođakinjom u kafiću odakle bi mladić nastavio putovanje. Ross je pozvao Robinsona na pokop svoje sestre.

„Bilo je to neopisivo“, rekao je za Inside Edition, „Pokušavali su nam pomoći“.

Ross je uslikao selfie s policajcem kako ga nikada ne bi zaboravio. Fotografija je sada stekla ogromnu popularnost, a podijeljena je više od 100 000 puta.

Sa svim tenzijama između mladih Afroamerikanaca i bijelih policajaca, ova je situacija mogla krenuti nizbrdo. No zbog dobrote i poštovanja, ova se situacija pretvorila u trenutak za pamćenje te su mnogi zidovi pali. Dobra je to promjena.