Nakon što je čudesno preživio teksaški masakr, pronađen je petogodišnji dječak koji se držao za crkvenu klupu

Maleni dječak je navodno ustrijeljen 5 puta: jednom u lakat, dva puta u stomak i dva puta u nogu.

Srceparajuće vijesti o životima i obiteljima ljudi stradalih u teksaškom masakru nastavljaju pristizati te saznajemo još više detalja od 26 žrtava koje su izgubile svoje živote od ruke nemilosrdnih ubojica tog sudbonosnog nedjeljnog jutra.

Jedan hrabri mali dječak koji se trenutno oporavlja je Ryland Ward.

Foto: GoFundMe
Foto: GoFundMe

Maleni dječak je navodno ustrijeljen 5 puta: jednom u lakat, dva puta u stomak i dva puta u nogu, javlja GoFundMe kampanja otvorena za njega.

Rylandove su ozljede teške, a trauma tog trenutka nešto je što čovjek teško može preboljeti – a pogotovo kada je riječ o petogodišnjaku.

No, ipak je preživio. Za to je zaslužna Rylandova pomajka, Joann Ward, javlja portal Faithit.

Kada je napadač, Devin Kelley, počeo pucati u Sutherland Springs crkvi u Texasu, Joann je gurnula svoju devetogodišnju kćer, Rihannu Garzu na pod prije nego što se je bacila i tijelom pokrila svoje troje mlađe djece kako bi ih zaštitila od mnoštva metaka.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Rihanna se prisjeća hrabrosti svoje majke u razgovoru s obiteljskom prijateljicom Vondom Greek Smith, koja je taj razgovor objavila na Facebooku.

„Metak me nije pogodio jer sam se skrivala, a mama je pokrila Emily, Rylanda i Brooke“, rekla je djevojčica.

Joan je izgubila život zajedno sa svojim kćerima Emily i Brooke. No Rihanna je bila neozlijeđena. Trenutno se moli za ozdravljenje svog brata.

Rylandov ujak, Michael Ward, rekao je da ga je iznio iz crkve poslije napada, gdje je helikopterom prevezen u bolnicu.

Navodno je pronašao dijete kako se drži za crkvenu klupu nakon napada.

Unatoč ozljedama smatra se da je Ryland u stabilnom stanju. Šestosatnom operacijom spašena mu je ruka, ponovno je uspostavljen tok krvi, popravljen mu je kuk i stavljena stoma vrećica kao zamjena dok se ne bude mogla napraviti operacija crijeva.

Iako put pred njim neće biti lak, ipak je živ zahvaljujući nesebičnosti svoje pomajke. Ništa se ne može usporediti s majčinom ljubavi.

Spominjući Evanđelje po Ivanu (15,3) Wonda je pohvalila hrabrost svoje prijateljice.

„Volim te Joann Ward… Umrla si štiteći svoju djecu od te užasne zvijeri… Umrla si dok si bila onakva kakva si željela biti – kao Gospodin i Spasitelj, Isus… Uspjela si!“, napisala je, „Završila si utrku uspješno, draga moja!… Uvijek sam znala da ti to možeš.“

Vandine riječi su svjedok životu majke i žene kakva je bila Joann Ward. Svima će užasno nedostajati.

Molim vas da se pridužite u molitvi za Rylanda i cijelu obitelj Ward. Ako želite donirati, možete posjetiti GoFundMe stranicu koja je stvorena kako bi se pomoglo pri plaćanju Rylandovih bolničkih računa.