Tijela žrtava zloglasne sekte Novo Božje svjetlo pronađene su u masovnoj grobnici u Panami, priopćila je lokalna policija dodajući da je istraga još u tijeku, javlja BBC.

Tijela su pronađena u blizini grobnice u kojoj je u siječnju ove godine pronađeno sedam mrtvih tijela. Žrtve su bile povezane sa sektom za koju se vjeruje da je bila opsjednuta egzorcizmom.

Državni tužitelj Azael Tugri rekao je da je grobnica na zabačenom dijelu regije Ngäbe-Buglé do koje su istražitelji morali pješačiti čak 10 sati. Od glavnog grada države, Panama Cityja, udaljena je 350 kilometara.

“U ovom trenutku nije moguće utvrditi broj tijela kao ni spol žrtava” rekao je Tugri.

VIDI OVO: 8 karakteristika po kojima možete prepoznati sektu

Policija je prije nekoliko dana uhitila navodnog vođu sekte Novo Božje svjetlo u vezi sa žrtvama iz grobnice koju su pronašli u siječnju.

Tada su među pronađenim tijelima našli i ostatke jedne trudnice, njeno petero djece i i jednog tinejdžera, a do otkrića ne bi ni došlo da policiju nije alarmiralo troje bjegunaca koje je sekta držala u zatočeništvu.

Policija je upala u sjedište Novog Božjeg svjetla gdje su zatekli jezive prizore. Najprije su oslobodili 15 zatočenih ljudi koje su članovi sekte namamili iz obližnjih sela, a zatim su u jednoj crkvici pronašli golu ženu okruženu mačetama i noževima, a pokraj nje bila je i ritualno zaklana koza.

VIDI OVO: 10 najopasnijih sekti na svijetu

Policija je tada rekla kako su članovi sekte provodili egzorcizam nad ljudima koje su mučili na razne načine.