„Proročanstvo se ispunjava“: Drevni biblijski Jeruzalem je bio skriven 2 000 godina sve do nevjerojatnog otkrića jednog arheologa

drevni biblijski Jeruzalem
Foto: Pixabay

Tisućama su godina ljudi smatrali da je drevni biblijski Jeruzalem dio Starog Grada, područja unutar današnjeg Jeruzalema – no britanski je arheolog stao na kraj tom mišljenju kada je prije 150 godina otkrio ono što je navodno bilo skriveno gotovo 2 000 godina.

Abarina Heymann, koordinator za Davidov Grad, rekla je CBN-u o arheologu Charlesu Warrenu koji je „nanovo otkrio drevni biblijski Jeruzalem“ i kako je to otkriće preobrazilo razumijevanje grada kojeg je kralj David odredio glavnim gradom prije 3 000 godina.

Heyman je objasnila da su arheološke iskopine pomogle pri „oživljavanju Biblije“ te da vjeruje da se proročanstvo zaista ispunjava. Na kraju, rekla je da iskopine zajedno sa sadržajem Biblije upotpunjuju sliku prošlosti Jeruzalema.

„Nešto se predivno događa, jer vidite da trenutno iskopavamo ovu cestu, a proročanstvo se ispunjava jer u Izaiji piše: Sagradite, sagradite cestu, uklonite s nje kamenje“, rekla je, „Još piše: Podignite zastavu narodima!“.