Naslovnica Novosti Kršćanske vijesti Muškarci će uskoro moći rađati

Muškarci će uskoro moći rađati

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za plodnost, dr. Richard Paulson, izjavio je da se svijet treba pripremiti na prve bebe koje će roditi muškarci, odnosno transrodne majke. I to u vrlo bliskoj budućnosti.

Kako je objasnio za britanski Telegraph, žene koje su se rodile kao muškarci uskoro će moći biti podvrgnute transplantaciji maternice i zatrudnjeti.

Dr. Paulson je objasnio da će transrodne žene nakon transplantacije maternice i začeća bebe moći roditi jedino carskim rezom, zbog specifičnog oblika maternice, piše Avaz.

Od 2014. godine zabilježeno je najmanje pet slučajeva transplantacije maternica kod žena u Švedskoj. Također, programi transplantacije maternice postoje i u Velikoj Britaniji, tako da se ne radi o velikoj novosti.

Stručnjaci za Telegraph ocjenjuju da, ako transplantacija maternica postane legalna i dostupna svim ženama, uskoro će morati postati dostupna i transrodnim ženama. Naglašavaju i da se radi o vrlo složenoj i dugotrajnoj proceduri koju je do sada uspješno prošlo svega nekoliko žena.

U svijetu su dosad zabilježena dva slučaja transrodnih muškaraca (muškaraca koji su se rodili kao žene) koji su rodili. Jedan slučaj je zabilježen u Velikoj Britaniji, a drugi u Sjedinjenim Američkim Državama.

NAJNOVIJI ČLANCI