rađanje spasilo život
Foto: Facebook

Carla Woods (29) iz Velike Britanije veselila se dolasku djeteta na svijet i niti na kraj pameti joj nije bilo da će rađanje postati loša vijest koja joj je zapravo spasila život.

Babica je tijekom poroda blizu grlića maternice ugledala čudnu izraslinu veličine mandarine za koju se kasnije ispostavilo da je rak. Da se bolest razvija u njezinom tijelu nije znala jer nikakvih simptoma nije bilo, barem ih ona nije uočila, pišu 24sata.hr.

Gepostet von Carla Woods am Dienstag, 12. Juni 2018

– Najmlađa kćer Freya mi je možda spasila život. Rodila sam je prije 14 mjeseci. Da nju nisam rađala rak ne bi bio otkriven i proširio bi se tijelom – rekla je ova majka dvoje djece.

Babica je najprije mislila da je to bezazlena kvržica u maternici, no upozorila ju je da svakako posjeti liječnika. Poslušala ju je, a analiza je pokazala da se radi o zloćudnom tumoru na vaginalnom zidu koji se već proširio na limfne čvorove u preponama.

– Bio je to veliki šok za mene i mojeg supruga. Rak su mi službeno dijagnosticirali prošle godine. Prije toga sam redovito išla na uzimanje briseva i sve je bilo u redu – dodala je.

Gepostet von Carla Woods am Dienstag, 29. Mai 2018

– Bio je već velik kao mandarina i morala sam ići na kemoterapiju te na radioterapiju da bih ga se riješila. Nisam mislila da ću tako provesti porodiljni dopust, no zahvalna sam što su ga pronašli rano – rekla je Carla i dodala da je nakon svih tih tretmana ostala neplodna jer je ušla u preuranjenu menopauzu, no sretna je što je živa, što se rak povukao te će imati priliku promatrati kako joj kćeri odrastaju.

Kaže kako nije imala nikakve simptome po kojima bi prepoznala bolest, poput krvarenja te bolova u leđima ili zdjelici.


– Da nisam rađala tumor bi i dalje rastao i tko zna kako bi to završilo. Rađanje mi je spasilo život – prokomentirala je, a prenosi Daily Mail.