Radnik na tržnici ribom se šokirao kada je vidio tko je iza njega

Radnik na tržnici ribom se šokirao kada je vidio tko je iza njega
Snimka zaslona: YouTube

Ogroman morski lav je ležerno došao do radnika na tržnici ribom koji se šokirao kada ga je ugledao.

Svi smo upoznati s morskim lavovima iz zooloških vrtova. Oni znaju raditi trikove s loptom i vrlo su inteligentni. No, mogu li biti kućni ljubimci?

Jedna od prepreka može biti prosječna težina od 300kg, ili količina ribe koju pojedu u danu. U svakom slučaju, zbog morskog lava iz ovog videa neki će ga sigurno poželjeti za kućnog ljubimca.

Ovaj se morski lav ponašao više kao pas. Kao i svi pripadnici njegove vrste, obožava ribu, no odlučio je doći do nje na „civiliziran“ način.

U videu možemo vidjeti kako ogroman morski lav ležerno dolazi do radnika na tržnici ribom. Tržnica se za životinju sigurno čini kao raj. Unatoč njegovoj impresivnoj veličini, nije pokušao uzeti ribu silom.

Ubrzo je jasno što pokušava. Kao i pas za stolom, on strpljivo čeka u nadi da će dobiti ostatke ribe.

Snimka zaslona: YouTube

Strpljivo, i s praznim želucem, čekao je da mu netko nešto dobaci. Radnik je na kraju popustio šarmantnom morskom lavu i dobacio mu ribu. Ovaj je u zraku uhvatio obrok i smazao ga u sekundi.

Njegovo se pitomo ponašanje nastavilo. Svatko tko je hranio psa zna da njihov apetit ne staje sa sitošću. Samo će moliti i čekati da mu date još hrane. Kao i domaći ljubimac, ovaj je morski lav pokušao iznuditi hranu lijepim očima.

Radnik je popustio i ponovno mu dobacio ribu koja je ovog puta pala na tlo. No životinja je požurila i smazala drugu ribu.

Naravno, to nije bilo dovoljno. No video ovdje prestaje i ne znamo je li bio zadovoljan na kraju.

Ovakvo ponašanje životinja nije neuobičajeno, a primjeri su zabilježeni diljem svijeta. U drugom pak videu vidimo dva mala morska lava kako mole za ribu, čak i dodiruju nogu radnika da mu daju do znanja. No ova su dvojica imali manje sreće i nisu dobili ribe.

Važno je napomenuti da morski lavovi znaju biti opasni. Oni rijetko napadaju ljude, ali se događa. Poglavito je opasno ako primjerak ima 300kg!