Recite Bogu kako se osjećate i gledajte što će se dogoditi

Recite Bogu točno kako se osjećate. Vaše povjeravanje osjećaja predstavlja štovanje Boga. Najvažnije je slaviti Boga kada vam je srce slomljeno.

„Tad ustade Job, razdrije haljinu na sebi, obrija glavu pa ničice pade na zemlju, pokloni se.“ (Job 1, 20)

Jeste li ikada čuli za izreku „bacati drvlje i kamenje“ koja zapravo opisuje uvredu koja je upućena? Kao i u slučaju kamenja, uvrede mogu jako boljeti.

Ranjavaju nas i riječi i mnoge druge stvari. Kada su životne rane duboke, teško je znati kako zacijeliti.

Job je u Bibliji bio povrijeđen na gotovo svaki mogući način, ali pronašao je izlječenje preko štovanja Boga, a to možete i vi.

Job je bio mudar, dobar i vrlo bogat. Bio je otac i muž. Ali jednog je dana izgubio skoro sve. Izgubio je bogatstvo, svu svoju djecu, a onda i zdravlje zbog bolne bolesti.

Bio je povrijeđen na gotovo sve načine, ali je slavio Boga, nije htio postati ogorčen. A na kraju mu je Bog vratio sve duplo.

Job (36, 15-16) kaže: „Nevoljnog on bijedom njegovom spašava i u nesreći otvara mu oči: izbavit će te iz ždrijela tjeskobe k prostranstvima bezgraničnim izvesti, k prepunu stolu mesa pretiloga“.

Kada god ste povrijeđeni, Bog čeka kako bi preokrenuo situaciju. On vam želi pomoći da prerastete poteškoću i želi vas blagosloviti.

VIDI OVO: BOG MOŽE IZLIJEČITI VAŠE OSJEĆAJE: 5 negativnih osjećaja koji su krivci za većinu bolesti

Umjesto da ih potiskujete, izrazite svoje osjećaje Bogu

Najvažnije je slaviti Boga kada vam je srce slomljeno. U svojim najmračnijim trenucima je najvažnije okrenuti se Bogu i pustiti mu da pomogle.

Žalovanje je prvi način kojim možete slaviti Boga ako ste povrijeđeni. Recite Bogu točno kako se osjećate. Vaše povjeravanje osjećaja predstavlja štovanje Boga.

To je napravio Job: „Tad ustade Job, razdrije haljinu na sebi, obrija glavu pa ničice pade na zemlju, pokloni se.“ (1, 20).

Bog nije stvorio vaše tijelo kako bi ono gutalo loše osjećaje. Ako to budete radili, jednog ćete dana završiti kao limenka gaziranog soka koju je netko tresao, eksplodirat ćete.

Umjesto da potiskujete svoje osjećaje, izrazite ih Bogu. On ih se ne boji. Zapravo, i on ima osjećaje. Biblija govori o Božjim osjećajima ljubavi, ljutnje, ljubomore i žalosti. Bog se može nositi s vašim osjećajima.

„Ustani, viči noću… K’o vodu izlij srce pred licem Gospodnjim, k njemu podiži ruke“ (Tužaljke 2, 19).

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com