5 nevjerojatnih stvari koje redovna molitva čini u našem životu

Koje nevjerojatne stvari redovna molitva čini u našem životu? Možete li se sjetiti kojih drugih?

Stalno prijateljstvo s Bogom

Jedna od posljedica aktivne molitve je stalno prijateljstvo s Bogom. Oni koji su se obratili i povjerili se Bogu s Njim već imaju odnos kao s ocem (1. Ivanova 3, 10; Galaćanima 3, 26). Ali kada se svakodnevno molimo Bogu, s Njim se povezujemo na intiman način kojim smo povezaniji nego s najboljim prijateljem. Velika je radost kada znamo da Bog čuje naše molitve, i da je zainteresiran imati intiman odnos s nama.

Bog nas čisti

U Ivanu 1, 9 stoji: „Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.“ Kada svoje grijehe ispovjedimo Bogu, dobivamo garanciju da će nas očistiti od svih grijeha, i da ćemo s Bogom imati ispravan odnos. To znači da se slažemo s Bogom da smo grešni. S obzirom da Bog već zna naše grijehe, zašto ih ne priznamo i očistimo si savjest? Osvježavajuće je znati da nam je oprošteno, da smo postali bjelji od snijega u Božjim očima (Psalam 51, 7; 2. Korinćanima 5, 21).

Život se mijenja putem molitve

Jakov nam kaže „Mnogo može žarka molitva pravednikova.“ (5, 16) Vidio sam izravne rezultate mojih molitvi i čuo sam desetke i desetke svjedočanstva o tome kako su uslišane molitve ljudima promijenile život. Zašto se ne biste oslonili na Božju moć i iskreno molili za ono što vas muči? Možda ćete se moliti za izgubljenog prijatelja ili člana obitelji, za novi posao, da se nekome drugome, ili vama obnovi zdravlje. Život se mijenja kada se molimo Bogu. I ne radi se o tome da mi mijenjamo Božju volju, nego Božja volja mijenja nas.

VIDI OVO: Molitva koja najviše ugađa Bogu

Još biblijske mudrosti

Jakov nam ponovno govori o molitvi, ali nam ovaj puta govori kako trebamo moliti za božansku mudrost koja nam je potrebna: „Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.“ Salomon se molio za mudrost: „Zato mu Jahve reče: »Jer si to tražio, a nisi iskao ni duga života, ni bogatstva, ni smrti svojih neprijatelja, nego pronicavost u prosuđivanju pravice, evo ću učiniti po riječima tvojim: dajem ti srce mudro i razumno, kakvo nije imao nitko prije tebe niti će ga imati itko poslije tebe«“ (1. Kraljevima 3, 11-12).

Više radnika za žetvu

Znam da ovakva molitva funkcionira jer je Isus rekao: „Žetve je mnogo, a radnikâ malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju.“ Čini se da je bilo malo, ako i imalo radnika u mojoj crkvi. Pet sam se godina molio da drugi radnici dođu i pomognu mi u žetvi, jer sam sve obavljao sam. No nakon nekoliko godina Bog ne samo da mi je poslao pomoćnike, nego je omogućio zatvorsku kapelicu gdje su mi muškarci dolazili i tražili me da sa mnom idu na ulicu i od vrata do vrata. Istina, malo je radnika a žetva je velika, pa molimo Boga da pošalje još radnika, i On će to učiniti.

VIDI OVO: Mijenja li molitva Božji naum?

Zaključak

Bog je voljan saslušati naše molitve i želi odgovoriti na njih ne samo da nam promijeni život, nego da promijeni i ljude oko nas. Potrebno je samo da ga zatražimo (Jakov 4, 2). Bog nam želi promijeniti živote i pokazati će nam plodove našeg aktivnog života u molitvi. O nama ovisi hoćemo li se potruditi potražiti Ga svakodnevno.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!