Strah je čest i prirodan. Ljudi se boje različitih stvari (visina, stranci, pauci i sl.). No, nije nam rečeno da živimo u strahu – upravo suprotno. Kroz Isusov primjer, mi znamo da ćemo živjeti, da ćemo zasigurno umrijeti i da se ne trebamo ničega bojati. Reese Witherspoon to razumije. Ona kaže da se ne boji smrti i to zbog svoje vjere u Boga. 

„Pa da mi je i dolinom smrti proći,
zla se ne bojim, jer si ti sa mnom.
Tvoj štap i palica tvoja
utjeha su meni“ (Psalam 23,4). 

Mnogo je citata iz Biblije koji govore o strahu – strahu Gospodnjem – a ne bismo se trebali bojati ničega, napose ne smrti. Mnogi ljudi, koji su kao djeca išli u crkvu, sada to više ne čine. Ali ne i Reese. Njezin pogled na društvo je da su svi Božje stvorenja i da svatko ima posebne darove. 

VIDI OVO: Kako pobijediti strah od smrti?

Unatoč njezinoj vjeri u spasenje i ona osjeća tugu zbog smrti bližnjih. Njezina bliska prijateljica, Lynn Shelton, preminula je u svibnju 2020. godine kada je imala samo 54 godine. 

Unatoč boli koji je osjetila, Reese je održala vjeru u Boga. No, ona tu vjeru dijeli s drugima. U svijetu, gdje se čini kao da se broj kršćana i vjernika vrtoglavo smanjuje, divno je vidjeti slavne kako otvoreno govore o Božjoj ljubavi i nastoje ju širiti svojim životom i riječima, gdje god bili. Oni nam pokazuju da se uistinu ne trebamo bojati.