Podvucite riječi Pisma za koje vam Duh svjedoči da su vaše. Vjerujte im! Bog vam ih je danas poslao.

Dok sam sjedio za stolom pitajući Gospodina kako bih vas mogao blagosloviti, bio sam potaknut da vam dam nešto iz njegove Riječi.

Dajem sljedeće retke Pisma, nadajući se da će barem jedan od njih biti riječ upravo za vas. Znam da je Bog vjeran da nam pošalje posebnu riječ kad je tako trebamo. I vjerujem da je ovdje nešto posebno za vas.

1. Psalam 32,6-8: “Zato nek ti se moli pobožnik svaki u času nevolje. Kad bujice silne navale, njega neće stići. Utočište ti si moje, od tjeskobe ti ćeš me sačuvat, odjenut me radošću spasenja. Učit ću te, put ti kazat kojim ti je ići, svjetovat ću te, oko će moje bdjeti nad tobom.”

2. Psalam 31,7-9: “Ti mrziš one koji štuju ništave kumire, a ja se u Jahvu uzdam. Radosno ću klicat tvojoj milosti, jer si na moju bijedu pogledao, pomogao u tjeskobi duši mojoj. Nisi me predao u ruke dušmana, noge si mi na prostran put izveo.”

VIDI OVO: 20 psalama za umirivanje stresa i tjeskobe

3. Psalam 41,2-4: “Blago onome koji misli na uboga i slaba: u dan nevolje Jahve će ga spasiti! Jahve će ga štititi i živa sačuvati, sreću mu dati na zemlji, i neće ga predati na volju dušmanima. Jahve će ga ukrijepiti na postelji boli, bolest mu okrenuti u snagu.”

4. Psalam 31,2.6: “Tebi se, Jahve, utječem, o da se ne postidim nikada: u svojoj me pravdi izbavi … U tvoje ruke duh svoj predajem: otkupi me, Jahve, Bože vjerni.”

5. Psalam 56,9-10.12: “Ti izbroji dane mog progonstva, sabrao si suze moje u mijehu svom. Nije li sve zapisano u knjizi tvojoj? Moji će dušmani uzmaknuti čim te zazovem. Ovo sigurno znam: Bog je za mene! U Jahvu se uzdam i neću se bojati: što mi može učiniti čovjek?”

6. Psalam 86,17: “Daj mi milostivo znak naklonosti svoje, da vide moji mrzitelji i da se postide, jer si mi ti, o Jahve, pomogao, ti me utješio.”

7. Psalam 88,2-4: “Jahve, Bože moj, vapim danju, a noću naričem pred tobom. Neka dopre do tebe molitva moja, prigni uho k vapaju mome. Jer mi je duša zasićena patnjama, moj se život bliži Podzemlju.”

Podvucite riječi Pisma za koje vam Duh svjedoči da su vaše. Vjerujte im! Bog vam ih je danas poslao.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Put života