Roditelji već osam mjeseci ''doje'' bebu kavom
Snimka zaslona: YouTube

Roditelji iz Indonezije tvrde da nisu imali izbora iako su znali da ne bi trebali davati bebi kofein. Još je čudnije to što majka kaže da njezina kći ne spava bez kave.

Siromašni roditelji iz Indonezije već osam mjeseci “doje” bebu kavom umjesto mlijekom jer si ga ne mogu priuštiti. Djevojčica ima 14 mjeseci i svakog dana popije oko litru i pol ovog napitka.

Mala Hadidža unatoč tome normalno raste i nema zdravstvenih problema. Roditelji tvrde da nisu imali izbora iako su znali da ne bi trebali bebi dati kofein.

VIDI OVO: Kako kava utječe na zdravlje? Ako je volite, ovo će vas oduševiti!

Navodno se djevojčica toliko navikla da je traži više puta dnevno, a postaje nervozna i “vilennja” ako ne dobije omiljeni napitak prije spavanja.

Muž i žena zarađuju oko 9 kuna dnevno kao najamnici na plantaži kokosa što jedva pokriva osnovne troškove. Kažu da im ostaje novaca jedino za najjlošiiju kavu koju kuhaju sa šećerom.

VIDI OVO: Mislite da kava nije zdrava za srce? Ovo će vas u potpunosti razuvjeriti!


Nakon što je ova vijest odjeknula u Indoneziji, dužnosnici regionalnog Ministarstva zdravlja na otoku Sulawesi donijeli su obitelji mlijeko i kolačiće prikladne bebinom uzrastu i savjetovali roditelje da joj više ne daju kavu jer joj kofein i šećer mogu ozbiljno nauditi.

Pored rizika od pothranjenosti roditelje su upozorili na opasnost davanja stimulansa maloj djeci ispod pet godina. Roditelji su na kraju priznali kako djevojčica ipak ne spava tako dobro, već da se ponekad sama igra do kasno u noć.