NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeKada je napunio 14 mjeseci, njihov sin je umro: Roditelji su mu...

Kada je napunio 14 mjeseci, njihov sin je umro: Roditelji su mu dirljivom fotografijom odlučili odati počast

Kada je navršio 14 mjeseci, njihov sin Isaac je umro. Otišao je kod Gospodina, što je njegove roditelje ostavilo u dubokoj boli.

Čekanje rođenja djevojčice je bio gorko-sladak trenutak za jedan bračni par iz Indiane. Iako su oduševljeno iščekivali rođenje svoje kćerke, njezino rođenje ju je podsjetilo na užas koji su osjetili prije dvije godine kada su izgubili svoga, tada 14-mjesečnog sina. Zbog toga su odlučili pozirati i fotografirati se kako bi u isto vrijeme i odali počast svome sinu i proslavili rođenje njihove kćerke.

Glorija i Steve Kimmel su bili presretni kada se njihov, sada pokojni sin Isaac, rodio. Nažalost, liječnici su Isaacu dijagnosticirali atrofiju mišića kralježnice prvog tipa (SMA tip 1), bolest koja je još poznata i pod nazivom Werding-Hoffmanova bolest. Bolest zahvati jedno na 10 000 novorođenčadi. Većina njih ne preživi više od dvije godine zbog otkazivanja dišnih puteva.

Novorođenčad sa dijagnosticiranom Werding-Hoffmanovom bolesti se suočavaju sa mnoštvom problema. Osjećaju slabost mišića, imaju probleme s disanjem, plač im je slab (zbog gubitka nižih motornih neurona iz leđne moždine i moždane kore). Oni isto tako imaju i problema s gutanjem i sisanjem. Nikada ne dožive dovoljno da mogu sjesti uspravno ili da mogu stajati.

Dragocjeno vrijeme

Liječnici su rekli Gloriji i Steveu neka odvedu Isaaca kući i neka mu ondje pruže svu svoju ljubav dokle god to mogu. U nedostatku drugih opcija, to je upravo ono što su šokirani roditelji i učinili.

„Bespomoćnost koju osjećate kada znate da vaše dijete ima ograničeno vrijeme i to što vi ništa ne možete učiniti djeluje paralizirajuće“, rekla je Gloria. „Svaki trenutak proveden postane jako dragocjen, ništa se ne uzima zdravo za gotovo. U tim trenucima smo živjeli za našega dječaka i trudili smo se koliko smo mogli da mu život bude ispunjen radošću i ljubavlju“.

Foto: Facebook

Kada je navršio 14 mjeseci, Isaac je umro. Otišao je kod Gospodina, što je njegove roditelje ostavilo u dubokoj boli. U čast svome djetetu, par je dao tetovirati po jedan par anđeoskih krila na svoja leđa.

„On je bio polovica nas dvoje, stoga smo si dali tetovirati svatko po jedno anđeosko krilo na svoja leđa“, objašnjava Gloria. „On je bio anđeo koji nas je držao zajedno kada smo bili u boli. Tetovaže su podsjetnik na to da će on uvijek biti s nama“.

Fotografija novorođenčeta u čast njihovom pokojnom sinu

Dvije godine kasnije rođena je malena Claire. Nedugo nakon toga, par je fotografkinji Megan Miles rekao kako žele fotografiju na kojoj će biti njihova kćer sa anđeoskim krilma kako bi na taj način odali počast svome sinu.

„Pomislila sam da bi bilo prekrasno da na istoj fotografiji zaželimo dobrodošlicu Claire i da odamo počast svome sinu, s obzirom da on ne može tjelesno biti s nama“, rekla je Gloria.

Fotografkinja je došla do savršene ideje kako bi se to moglo učiniti. Polegnula je Claire na leđa svojih roditelja tako da svako krilo bude s jedne njezine strane.

„Kada sam prvi puta vidjela fotografiju, vidjela sam našu cijelu obitelj“, rekla je Gloria. „Kao da je Isaac ponovno ovdje s nama“.

Fotografija je osvojila mnoga srca nakon što ju je Glorijina sestra stavila na Twitter.

https://twitter.com/Grace_Arend_13/status/895110367893966848/photo/1

Stvaranje utjehe

Pozornost koju je fotografija izazvala dala je ogromnu podršku roditeljima jer je velik broj korisnika Twittera odlučio podijeliti kako su oni izgubili svoju djecu zbog ove bolesti. Bog je ovaj neočekivan odgovor iskoristio kako bi Gloriji i Steveu dao mir i utjehu.

„Snažno suosjećanje koju su nam prikazali svi koji su čuli našu priču, koji su podijelili svoje priče, koji su nam izrazili sućut i koji su se zajedno s nama radovali zbog rođenja naše kćeri je podsjetnik kako u svijetu još uvijek postoji jako puno dobra“, rekla je Gloria.

U našem slomljenom svijetu radost i tuga su vrlo često pomiješani. No može nas utješiti to da dolazi dan kada više neće biti suza. To je dan u kojemu ćemo biti ujedinjeni s našim Spasiteljem kao i s našim voljenima koji su umrli prije nas. Zahvaljujući Isusu možemo tugovati s nadom!

On će obrisati svaku suzu s njihovih očiju i neće više biti smrti. Više neće biti tugovanja, plakanja, ni boli, jer sve staro je nestalo“. (Otkrivenje 21, 4)