Roditelji su krstili sina prije nego su isključili aparate, a ono što je uslijedilo ostavilo ih je zatečenim

Roditelji su krstili sina i pozdravili se od njega u suzama. Ono što je uslijedilo ih je ostavilo zatečenim. Nisu ni slutili što će se dogoditi. 

Trogodišnjem Dylanu Askinu dijagnosticiran je rijedak oblik raka pluća, no nakon samo mjesec dana liječenja srušio se u školi.

Mali dječak iz Derbyja u Engleskoj i imao je dug put ozdravljenja pred sobom. No, iznenada je sve pošlo po zlu.

Dylanov rijedak rak pluća, koji se stručno zove pulmonalna histiocitoza Langerhansovih stanica, formira ciste na njegovim plućima, i otežava mu disanje.

Nakon što je počeo s kemoterapijom, prognoza je bila dobra. No, nakon što se srušio u školi, hitno je odvezen u bolnicu, gdje su liječnici otkrili da je Dylanov život visio o niti.

krstili sina
Screenshot: YouTube

Dok je bio u školi, oba su Dylanova plućna krila kolabirala. Liječnici su bili prisiljeni staviti ga na aparate za održavanje života i prihvaćen je na intenzivnu njegu pedijatrijskog dijela bolnice. Kao da to nije bilo dovoljno strašno za njegovu obitelj, Dylan je još i zadobio infekciju, a organi su mu počeli otkazivati.

Liječnici su imali tužnu vijest za roditelje

Dylanova je temperatura skakala i opadala, a srce mu je imalo 200 otkucaja u minuti. Liječnici su imali tužnu vijest koju ni jedan roditelj ne želi čuti.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Kerry, 29 godina, i Mike, 36 godina, znali su da njihov sin pati. Opala mu je razina kisika kada su im sugerirali da ga maknu s održavanja života. Bio je to Veliki petak.

VIDI OVO: Čestitke za krštenje: Najljepše želje i poruke koje možete napisati

Kerry je rekla za The Telegraph da je zapravo bilo čudo što je Dylan toliko dugo preživio. Pluća su mu prvi puta kolabirala u siječnju 2016. godine, a rendgenske su snimke pokazale da nije trebao preživjeti kroz taj hitan prijem.

„Mike i ja smo samo mislili na njegovu braću, pitali smo se jesmo li sebični što ga se toliko držimo kada on zasigurno jako pati. On je jako blizak sa svojom braćom. Bila je to jako teška odluka, no liječnici su rekli da mu organi otkazuju i da se ništa ne može poduzeti.“

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Roditelji su krstili dječaka

Mike i Kerry Askin su stoga krstili svoga plavokosog dječaka i pozdravili se s njime u suzama. Njihov je stariji sin, šestogodišnji Bryce, tamo isto bio.

Za bebu Logana brinuli su se drugi. Uz proces uklanjanja s aparata za održavanje života uklanjaju se i sedativi za mišiće. No ono što je uslijedilo ostavilo ih je zatečenim.

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Dylan je počeo kretati noge. Nije trebao moći kretati se ako mu je zaista mozak bio mrtav zbog nedostatka kisika. Liječnici su stoga hitro poduzeli nekoliko testova. Otkrili su da mu mozak i dalje funkcionira i da bi zapravo mogao preživjeti.

Liječnici su stoga ostavili ovog hrabrog predškolca na aparatima za održavanje života i ostao je u bolnici još nekoliko tjedana na oporavku. Kerry je rekla za The Telegraph da je cijelo iskustvo bilo čudesno.

„Nadali smo se ne imati previše nade, no samo smo sjedili kraj njega i nadali se i preko vikenda je ojačao. Rekli smo Bryceu da se Dylan neće vratiti, a kada smo mu objasnili da se oporavio Dylan je rekao ‘Oh, on je onda kao Isus.’ Rekla sam ‘nisi u krivu.’ Upravo je ustao iz mrtvih.“

Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Mike je rekao za 5 News da oni ponekad nasumično zaplaču u trgovini ili dok samo gledaju Dylana kako se igra, jer nije trebao preživjeti. Oni s ljubavlju kažu da im je Dylan dijete čudo, rekao je Mike.

krstili sina 4
Screenshot: YouTube

„Voditelj JPIN-a [jedinice za pedijatrijsku intenzivnu njegu, op. a.] zove ga čudom, a kada on to čini, nama je teško isto ne zvati ga.“

Ovo je osobni intervju u obiteljskom domu o Dylanovom čudesnom putovanju.

Dylan je sada kod kuće i u procesu je liječenja cisti na plućima. Zbog toga što su mu pluća ranije kolabirala i imunološki mu je sustav slab, obitelj se brine da će tijekom zimske sezone dobiti smrtonosnu infekciju. No zasad, oni jednostavno uživaju u svakoj minuti svoga dječaka, koji se hrabro borio protiv smrti, onda kada su svi mislili da je to nemoguće.