Zašto vas 'samo još malo' nikad neće usrećiti?
Foto: Pexels

Bog je zainteresiraniji za vašu osobnost nego za vašu ugodu. On želi da odrastete i postanete sličniji Isusu.

Njegov je fokus na vašem stavu, a ne na tome da vam život bude lak. On gleda kako bi vidio mislite li da će vas više učiniti sretnijima ili ste naučili biti zadovoljni onim što vam je On dao. 

U Bibliji piše: „Pa i jest dobitak velik pobožnost, zadovoljna onim što ima! Ta ništa nismo donijeli na svijet te iz njega ništa ni iznijeti ne možemo“ (1 Timoteju 6,6-7). 

Kada naučite biti zadovoljni, onda vjerujete da Bog zna što vi trebate bolje od vas samih te vjerujete da će vam dati potrebnu mudrost da donesete dobre financijske odluke.

„Kada dobijem ovo, onda ću biti sretan“

Većina ljudi se zaplete u „kada“ način razmišljanja: „Kada dobijem ovo, onda ću biti sretan“. Kada dobijete određeni posao, kada odete u mirovinu, kada otplatite kuću, kada svi računi budu plaćeni i tako dalje. 

VIDI OVO: Bog vam neće pružiti novac, već nešto puno bolje

No Bog zna da ako već sada niste zadovoljni, onda ćete uvijek htjeti nešto više kada dođete tamo. Netko je jednom navodno pitao milijardera Howarda Hughesa koliko je potrebno za sreću, a on je rekao: „Samo još malo više“. 

Možete provesti svoj cijeli život usredotočeni na novac – pokušavajući ga zaraditi, stvoriti, uštedjeti, potrošiti i koristiti. Bog tako koristi vaše financije kao test povjerenja. Kada imate potrebu on želi da pitate i da naučite biti zadovoljni kako vaša sreća ne bi ovisila o tome koliko mnogo ili malo imate. 

Zadovoljstvo ne dolazi prirodno

Zadovoljstvo nije nešto što za bilo koga dolazi prirodno. To je nešto što treba vježbati svaki dan. Morate se podsjećati da se Bog brine za vas i da će vam dati sve što vam je potrebno. Vi morate odabrati voljeti i cijeniti ono što već imate. 

VIDI OVO: Zahvalno srce pobjeđuje svako zlo

Ako ne naučite biti zadovoljni, uvijek ćete htjeti više. No jednom kada naučite biti zadovoljni, naći ćete radost veću od bilo čega što vam ova zemlja može ponuditi. 

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com