Samohrana majka četvero djece umrla čekajući autobus
Snimka zaslona: YouTube

Samohrana majka četvero djece je umrla čekajući autobus u vrijeme strogih mjera karantene na Filipinima zbog epidemije koronavirusa.

Njezina smrt izazvala je bijes građana te potaknula vladu da dodatno razmotri kako pravilno postupati s radnicima koji su ostali bez posla i mogućnosti prijevoza tijekom pandemije.

Michelle Silvertino (33) pronađena je 5. lipnja u nesvijesti na nogostupu uz autocestu glavnoga grada Manile.

Majka četvero djece pokušala je doći autobusom do svoje kuće u Calabangi, koja se nalazi više od 400 kilometara jugoistočno od Manile, ali zbog mjera ograničenja nije mogla doći do javnog prijevoza, piše CNN, kako prenosi Vijesti.hr.

VIDI OVO: Samohrana majka nije ni slutila koju istinu kriju njena posvojena djeca

Silvertino je pješačila iz Quezon Cityja, sjeverno od Manile, do grada Pasay Cityja na jugu, u nadi da će doći do autobusa. No, to se pokazalo uzaludnim pa je nekoliko dana ostala čekati na nogostupu, gdje je kasnije pala u nesvijest. Uskoro je prevezena u bolnicu i tamo je proglašena mrtvom.

Njena smrt izazvala je bijes među stanovnicima Filipina. Ljudi diljem zemlje pridružili su se kampanji koja poziva na pravdu i koja kritizira vladu da ne čini dovoljno kako bi pomogla siromašnim radnicima poput Silvertino.

Stotine radnika kampira ispred zračne luke u Manili nakon što su im letovi otkazani.

“Ovdje smo poput prosjaka. Sve što želimo je otići svojim obiteljima”, rekao je jedan od njih.