Samoprozvani kršćanski izvršitelj abortusa je u šokantnom videu priznao da ubija ljude
Snimka zaslona: YouTube

Izvršitelj abortusa Willie Parker, koji se identificira kao kršćanin, je prošli tjedan priznao da je izveo oko deset tisuća abortusa za koje je rekao da gase ljudske živote.

Parker je sve to iznenadno priznao tijekom debate sa profesorom Mikeom Adamsom koji je protiv pobačaja. Doktorovi komentari su snimljeni od strane Created Equal, organizacije protiv pobačaja, piše Faithwire.

„Krivo je ubiti nedužno ljudsko biće, slažem se“, rekao je Parker, „Pobačaj ubija ljude, slažem se.“

Adam se tada pitao Parkera za specifične detalje o pobačaju na što je liječnik odgovorio: „Što želiš time reći? Zašto je to važno?“

„Koliko ste mnogo nevinih ljudskih bića namjerno ubili?“, pitao je profesor.

Parker nije bio potpuno siguran koliko je trudnoća prekinuo te je kasnije procijenio da je izveo otprilike 20 tisuća pobačaja.

Kako Parker može tvrditi da je kršćanin?

Parker je rekao da je postao otvoren za izbor nakon što je slušao propovijed pokojnoj Martina Luthera Kinga mlađeg.


King, prisjetio se tijekom intervjua 2017. godine sa časopisom Time, je opisao „što dobrog Samaritanca čini dobrim.“

„U suštini, ono što je tu osobu činilo dobrom bilo je pitanje: ‘Što će se dogoditi s ovom osobom ako ja ne pomognem?’“, objasnio je Parker, „Pa, ja sam postao zabrinutiji time što će se možda dogoditi mojim pacijentima ako nemaju potrebnu liječničku brigu kada je riječ o pobačaju nego što će se meni dogoditi zato što im ustupam tu brigu.“

Doktor je tada objasnio da izraz „za život“ – prema njegovom mišljenju – nije točan naziv. Umjesto toga, objasnio je, dvije strane te debate se trebaju nazivati „za-pobačaj“ i „protiv pobačaja“.

„Ljudi koji su protiv pobačaja su za fetus, no to često dovodi do toga da su protiv života nekih žena“, rekao je, „Biti za pobačaj, što sam ja, nije ‘pobačaj bi se trebao dogoditi jer je to dobra stvar’. Nije to dobra ili loša stvar; to je biološka stvarnost“.

Zanimljivo je da je Park zapravo otišao dalje od drugih zagovornika za život rekavši da „život počinje prije začeća“. No umjesto da kaže kako i zašto je u tom slučaju pobačaj moralno prihvatljiv on je u potpunosti zaobišao taj problem te je rekao: „Ne možete odgovarati na vjerska pitanja znanstvenim odgovorima i ne možete odgovarati za znanstvena pitanja vjerskim odgovorima.“